Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Prinsess-semlan gör dundersuccé

Årets nyhet på semelhimlen är prinsess-semlan från Nässjö. En bulle klädd i grön marsipan med en klick hallonsylt under hatten drar in mängder med likes och kommentarer på Facebook. – Semlor engagerar! säger skaparen, konditorn Markus Ekelund.

I många år var semlan känd som ett klassiskt bakverk som sällan eller aldrig förändrades.

Men för något år sedan kom semelwrapen och skapade hysteri i semeltider. 

I år har Markus Ekelund på Thimons konditori i Nässjö skapat en ny semelhybrid. Han slog ihop två av våra mest älskade bakverk, prinsesstårtan och semlan. Således var prinsess-semlan född. 

En vanlig semla klädd i marsipan och med adderad hallonsylt. 

– Vi startade lite smått i onsdags och sålde slut direkt. När vi öppnade klockan sex på fredagsmorgonen stod folk i kö, säger Markus Ekelund. 

Redan två timmar senare hade konditoriet sålt 150 semlor. 

– Jag har inte hört några reaktioner från nån som smakat än, men folk tycker att det är kul att det här händer i lilla Nässjö.

Markus Ekelund är konditor och driver konditoriet tillsammans med sin fru Linda. 

Redan förra året försökte han sig på att skapa en ny sorts semla. Men den gången uteblev succén. "Semoothien", en semla i flytande form, väckte varken sötsug eller köpsug hos kunderna. 

Och åsikterna om den gröna prinsess-semlan går isär. På Thimons konditoris Facebooksida har över tusen personer kommenterat bakverket. 

"Som att komma till grädd å marsipanhimlen!" jublar någon i kommentarsfältet.

"Emot" kontrar någon annan och tycker att en semla bör kunna sänkas ner i varm, ohomogeniserad mjölk. 

Men Markus Ekelund tar de kritiska kommentarerna med ro.

– Semlor engagerar! Alla människor verkar bry sig och har egen relation till semlan, säger han. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.