Semlan har fått en ny form som är lite mer take away-vänlig.
Semlan har fått en ny form som är lite mer take away-vänlig.

Semmelwrapen är här

ANNONS
|

Semmelwrap eller wrapsemla. Oavsett vad den kallas i folkmun så är Mattias Ljungbergs skapelse en succé på sociala medier. Mattias är lagkapten i Konditorilandslaget och konditor på Tössebageriet i Stockholm, där semlan i wrapform också går att köpa.

Den stora skillnaden jämfört med en klassisk semla är att degen kavlas ut och bakas ljust, så att den går att rulla ihop runt grädden och mandelmassan.

Resultatet är en semla som är enklare att äta på språnget och som har delat den svenska befolkningen i två läger. För även om semmelwrapen har hyllats av många så finns det de som menar att en semla inte kan se ut som en wrap.

ANNONS

– 99,9 procent av reaktionerna har varit positiva, och folk säger att de åker långt för att komma och äta den. Sen finns det väl en klick konservativa människor som inte ens smakat den, men det är omöjligt att tillfredsställa alla, säger Ljungberg till Nyheter24.

ANNONS