Riksdagshuset i Stockholm med svensk flagga.
En moderat riksdagsledamot är tillbaka i tjänst efter att ha varit sjukskriven, i samband med att han utretts misstänkt för sexköp – en utredning som nu är nedlagd då brott inte går att bevisa, enligt åklagaren. Bild: Janerik Henriksson/TT

Moderat riksdagsledamot tillbaka i tjänst

En riksdagsledamot för Moderaterna är tillbaka i tjänst, efter att ha varit sjukskriven i sex veckor, enligt Aftonbladet. Mannen utsattes för utpressning av en kvinna från Göteborg i början av året, innan han själv utreddes misstänkt för sexköp. Förundersökningen mot riksdagsmannen är nu nedlagd.

ANNONS
|

En kvinna från Göteborg pressade en moderat riksdagsledamot på 65 000 kronor efter en natt i hans lägenhet, under mellandagarna 2022. I början av april dömdes hon till skyddstillsyn för utpressning.

Samtidigt hade en utredning om misstänkt sexköp inletts mot M-politikern, som i samband med det tog en time out från sina politiska uppdrag. Förra veckan lades förundersökningen ner.

– Vid en sammantagen bedömning av bevisningen i förundersökningen finns det inte tillräckligt med stöd för påståendet om att det är frågan om en sexuell förbindelse mot ersättning, sade chefsåklagare Maria Sterup då.

Nu är riksdagsmannen tillbaka i tjänst, efter att ha varit sjukskriven i sex veckor.

ANNONS

– Han har varit sjukskriven med läkarintyg i tre veckor åt gången. Sista sjukdagen var 21 maj, säger Mats Carlstedt, vid riksdagens kammarkansli, till Aftonbladet.

LÄS MER:Sexköpsutredning mot M-politiker nedlagd

LÄS MER:Kvinna från Göteborg utpressade M-politiker efter sexnatt – döms

LÄS MER:Misstänks ha utpressat M-politiker efter sexnatt – tidigare dömd för grova brott

ANNONS