Riksdagshuset i Stockholm med svensk flagga.
En moderat riksdagsledamot är tillbaka i tjänst efter att ha varit sjukskriven, i samband med att han utretts misstänkt för sexköp – en utredning som nu är nedlagd då brott inte går att bevisa, enligt åklagaren. Bild: Janerik Henriksson/TT

Moderat riksdagsledamot tillbaka i tjänst

En riksdagsledamot för Moderaterna är tillbaka i tjänst, efter att ha varit sjukskriven i sex veckor, enligt Aftonbladet. Mannen utsattes för utpressning av en kvinna från Göteborg i början av året, innan han själv utreddes misstänkt för sexköp. Förundersökningen mot riksdagsmannen är nu nedlagd.

ANNONS
|

En kvinna från Göteborg pressade en moderat riksdagsledamot på 65 000 kronor efter en natt i hans lägenhet, under mellandagarna 2022. I början av april dömdes hon till skyddstillsyn för utpressning.

Samtidigt hade en utredning om misstänkt sexköp inletts mot M-politikern, som i samband med det tog en time out från sina politiska uppdrag. Förra veckan lades förundersökningen ner.

– Vid en sammantagen bedömning av bevisningen i förundersökningen finns det inte tillräckligt med stöd för påståendet om att det är frågan om en sexuell förbindelse mot ersättning, sade chefsåklagare Maria Sterup då.

Nu är riksdagsmannen tillbaka i tjänst, efter att ha varit sjukskriven i sex veckor.

ANNONS

– Han har varit sjukskriven med läkarintyg i tre veckor åt gången. Sista sjukdagen var 21 maj, säger Mats Carlstedt, vid riksdagens kammarkansli, till Aftonbladet.

LÄS MER:Sexköpsutredning mot M-politiker nedlagd

LÄS MER:Kvinna från Göteborg utpressade M-politiker efter sexnatt – döms

LÄS MER:Misstänks ha utpressat M-politiker efter sexnatt – tidigare dömd för grova brott

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS