Miljonnota när ST1 i Bengtsfors fyllde bensincistern med diesel

En bensincistern på ST1 i Bengtsfors fylldes av misstag med diesel. 29 bilister hann ovetandes tanka fel drivmedel innan missen upptäcktes. Nu har ordningen på macken återställts – till ett högt pris.

ANNONS
|

På onsdagsmorgonen upptäcktes den förödande tabben – bensincisternen på ST1-macken i Bengtsfors hade fyllts med diesel istället för bensin.

Innan tanken stängdes av hann 29 bilister tanka fel. De kommer att ersättas för kostnaderna för bärgning och verkstadsbesök.

På fredagseftermiddagen var allt på macken i sin ordning igen, efter att ungefär 50 kubik bränsle tömts ur cisternerna, vilket Dalslänningen var först att rapportera.

Kostnader på miljonbelopp

Fredrik Holmqvist, distriktschef på ST1, säger till tidningen att missen kostat dem närmare ett miljonbelopp.

– Där någonstans kommer vi att landa. Det är väldigt olyckligt det som hänt, speciellt att så många kunder blev drabbade. Varför det här har hänt får titta närmare på, men det beror på den mänskliga faktorn, säger han.

ANNONS

LÄS MER:29 bilar fick fel drivmedel i tanken på ST1 i Bengtsfors

LÄS MER:Höjer bränslepriser – med över 400 procent

LÄS MER:Så länge kan en stillastående bil hålla värmen

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS