Bensinpumpen är nu avstängd efter missen.
Bensinpumpen är nu avstängd efter missen. Bild: Pär Fredin/TT

29 bilar fick fel drivmedel i tanken på ST1 i Bengtsfors

29 bilförare som trodde att de tankade bensin har fått diesel i tanken. Nu uppmanas bilägarna kontakta ST1 för kompensation.

ANNONS
|

Felet upptäcktes tidigt på onsdagsmorgonen av åkeriet själv. I stället för att fylla på cisternen på ST1-macken i Bengtsfors med bensin fylldes den med diesel. Något Dalslänningen tidigare rapporterat om.

– Leveransen gjordes vid 16 igår. Åkeriet upptäckte det i morse och meddelade oss, så vi stängde klockan 07 i morse, säger Daniel Wandebäck, retailchef på ST1.

Efterlyser feltankarna

Under tidsperioden ska 29 personer ha tankat och fått fel drivmedel i tanken.

– Sju av dem har tankat med våra egna kort. De håller vi på att kontakta. De andra 22 har vi inga kontaktuppgifter till. Vi uppmanar dem att höra av sig till oss, säger Daniel Wandebäck.

ANNONS

Hur kunde det här hända?

– Det är något vi får sätta oss med åkeriet och försöka förstå. Vi har tydliga rutiner för hur lossningarna ska ske. Hur man går till väga. Jag har inget svar på vad som hänt här. Vi gör 45 000 lossningar varje år, så det är väldigt ovanligt.

Men det har hänt tidigare?

– Ja det har det. Jag har ingen statistik, men någon gång varje år tror jag det inträffar. Tidigare har det berott på den mänskliga faktorn, säger Daniel Wandebäck.

Ska få ersättning

Kunderna som fått fel drivmedel i tanken kommer att få fylla i en reklamationsblankett som tar ärendet vidare.

– Det som normalt sker om man fått diesel i bensintanken är att man behöver ta bilen till verkstad och tömma tanken. Är det något annat som skett får vi ta hand om de fallen också, säger Daniel Wandebäck.

Bensinpumpen är avstängd, men det går fortfarande att tanka diesel och E8 på bensinstationen.

LÄS MER:30 liter diesel läckte ut vid tankstation

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS