Man sköts till döds i bostad – familjen anmäler åklagare

Bara timmar efter att polisen efterlyst sonen sköts pappan ihjäl i en bostad i Tullinge i Stockholm. Nu polisanmäler familjen åklagaren som godkände utpekandet, enligt SVT.
– Mycket tyder på att det finns ett orsakssamband, säger personen som skickade in anmälan, till SVT.

ANNONS
|

Förra veckan gick polisen ut med en efterlysning i TV3:s ”Efterlyst”; en man i 25-årsåldern med kopplingar till Vårbynätverket misstänks för en skjutning mot en bostad där anhöriga till den gängkriminella “kurdiske räven” bor.

Skottlossningen ägde rum en mil norr om Uppsala i slutet av januari och tros ha kopplingar till en pågående konflikt mellan de två tungt kriminella nätverksledarna Kurdiska räven och Greken, som är en del av den blodiga gängkonflikten i Stockholm.

Bara timmar efter efterlysningen hade den utpekade 25-åringens pappa skjutits ihjäl i en bostad i Tullinge i Botkyrka.

”Finns en stor fara”

Nu polisanmäler familjen åklagaren som godkände namnpubliceringen av sonen för vållande till annans död alternativt grovt tjänstefel. Polisen bekräftar för SVT att en polisanmälan har mottagits, men uttalar sig inte om brottsrubriceringen.

ANNONS

Den person som har skickat in anmälan för familjen har kommenterat händelsen för SVT:

– Vi tycker att det är värt att man tittar på det här fallet. Om man tidigare inte har förstått att det finns en stor fara för anhörigas liv, så kanske man gör det nu. Åklagarna måste se över sina rutiner.

– Mycket tyder på att det finns ett orsakssamband.

LÄS MER:Rån, mord och rappare – så här startade gängkriget i Stockholm

LÄS MER:Polisen efterlyste sonen – sedan sköts pappan

LÄS MER:Sebastian Stakset: ”Trött på allt dödande”

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS