En man sköts till döds i Tullinge i Botkyrka på torsdagskvällen.
En man sköts till döds i Tullinge i Botkyrka på torsdagskvällen. Bild: BLÅLJUSBILDER/TT

Polisen efterlyste sonen – sedan sköts pappan

På torsdagskvällen efterlyste polisen en misstänkt man i media – fyra timmar senare sköts mannens pappa till döds i Botkyrka, enligt uppgifter till Aftonbladet.
– Man har skjutit oskyldiga förut, säger en källa till tidningen.

ANNONS
|

Vid 21-tiden på torsdagen gick polisen ut med en efterlysning i TV3:s ”Efterlyst”. Enligt Aftonbladet har mannen som är efterlyst kopplingar till det kriminella Vårbynätverket. En källa berättar för tidningen att mannen, som är i 25-årsåldern, är misstänkt för en skottlossning mot en bostad en mil norr om Uppsala som ägde rum i januari.

Bara timmar efter efterlysningen hade 25-åringens pappa skjutits ihjäl i en bostad i Tullinge i Botkyrka.

Enligt tidningens uppgifter tros mordet på mannen ha kopplingar till en pågående konflikt mellan de två tungt kriminella nätverksledarna Kurdiska räven och Greken, som är en del av den blodiga gängkonflikten i Stockholm.

ANNONS

”Jobbar för fullt”

Mannen som sköts in en bostad på torsdagskvällen är i 50-årsåldern och fördes med skottskador i överkroppen till sjukhus med ambulanshelikopter.

Vid 02-tiden meddelade polisen att mannen hade avlidit av sina skador och att anhöriga är underrättade. Brottsplatsen spärrades av och polisen har genomfört dörrknackning i området. Ingen person är än så länge gripen.

Har ni uppgifter om att skottlossningen har kopplingar till gängkonflikten i Stockholm?

– Det är för tidigt att säga. Vi håller på med förundersökning och så får vi återkomma till den frågan. Vi jobbar för fullt med ärendet, säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind

Har skjutningen någon koppling till mannen som polisen gick ut och efterlyste i går?

– Vi kommenterar aldrig identitet på ett brottsoffer, säger Carina Skagerlind.

ANNONS