Kristersson (M) om Hamid Zafar: ”Om det stämmer kan han absolut inte vara kvar”

Hamid Zafar ska enligt DN:s granskning ha uttryckt sig nedlåtande mot bland annat judar via anonyma konton på nätet. Nu meddelar Moderaterna att han får lämna partiets integrationskommission.
– Om det här stämmer så kan han absolut inte vara kvar i vårt arbete, säger Ulf Kristersson till Dagens industri.

ANNONS
|

På torsdagen publicerade DN en granskning om Zafars anonyma konton på bland annat Twitter, Flashback och nationell.nu.

Under år som han har arbetat som utredare på Skolinspektionen och rektor på Sjumilaskolan i Biskopsgården, Göteborg, har han publicerat inlägg och skrivit nedsättande om bland annat judar och hbtq-rörelsen i relation till kyrkan.

LÄS MER:Hamid Zafar skrev hatiska inlägg om judar

2019 blev Hamid Zafar oberoende expert i Moderaternas integrationskommission. Till Dagens industri säger nu Moderaternas partiledare Ulf Kristersson att han är ”otroligt förvånad”.

– Jag har aldrig hört talas om det här förut. Vår partisekreterare söker nu kontakt med honom. Jag tror att det är väldigt många som är förvånade över detta. Om det här stämmer så kan han absolut inte vara kvar i vårt arbete, säger Ulf Kristersson till Di.

ANNONS

Enligt Expressen skriver Gunnar Strömmer, partisekreterare (M) att Hamad Zafar nu måste lämna sitt uppdrag för partiet.

”Hamid Zafar får lämna Moderaternas integrationskommission. Detta på grund av de uppgifter som har framkommit i media om att han framfört antisemitiska och homofoba åsikter via anonyma konton i sociala medier."

LÄS MER:Hamid Zafar skrev hatiska inlägg om judar

ANNONS