Jimmie Åkesson: ”Det grövsta jag sett”

Murhaf, 12, har nu sålt majblommor för otroliga 3,2 miljoner kronor.
Men hans rekordförsäljning har inte bara mötts av kärlek – en rasistisk tweet från en kvinnlig sverigedemokrat har fått extra mycket uppmärksamhet.
– Det är något av det grövsta jag sett, lyckligtvis är hon inte någon förtroendevald politiker, säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

ANNONS
|

Redan under tisdagen konstaterades att asylsökande Murhaf, 12, slagit försäljningsrekord. Han hade då sålt majblommor för 1,9 miljoner kronor. Majblommans riksförbund har aldrig sett någon liknande under sina 116 aktiva år.

Rekordsumman ökar hela tiden och på onsdagsmorgonen har Murhaf sålt majblommor för 3,2 miljoner kronor.

– Det är chockerande, säger Åse Henell, generalsekreterare Majblommans riksförbund till SVT.

Åkesson: Grövsta jag sett

Tolvåriga Murhafs historia och försäljningssuccé har engagerat hela Sverige. Kärleken är stor på sociala medier – men även rasistiska kommentarer har förekommit.

En kommentar har fått extra mycket uppmärksamhet. På Twitter kallar en kvinnlig medlem i Sverigedemokraterna Murhaf för ”jävla blattunge” och fortsätter med flera rasistiska påhopp.

ANNONS

Kommentaren har fått SD-ledaren Jimmie Åkesson att reagera starkt.

– Det är något av det grövsta jag sett, lyckligtvis är hon inte någon förtroendevald politiker, säger Jimmie Åkesson till Aftonbladet.

– Det här är en person som är vanlig medlem, jag tror nog att de flesta partier har medlemmar som hyser den här typen av uppfattningar och mycket väl skulle kunna uttrycka sig på det sättet. Det här är ingen företrädare för oss. Det finns säkert en anledning till att hon inte är det. Vad jag förstår är det en person som försökt kandidera i val men som inte fått göra det. Det kanske fanns en anledning till det.

Jimmie Åkesson (SD) säger till Aftonbladet att hatkommentaren är ”något av det grövsta” han sett.
Jimmie Åkesson (SD) säger till Aftonbladet att hatkommentaren är ”något av det grövsta” han sett. Bild: Nils Petter Nilsson

Vad som kommer hända med den kvinnliga medlemmen i Sverigedemokraterna är oklart. Det är upp till partiets medlemsutskott att avgöra.

Magnus Olsson, ordförande i medlemsutskottet, bekräftar att man inlett ett ärende om den aktuella medlemmen.

– Det kom in ett ärende från vår lokalavdelning. Hon kan lika bra klippa medlemskortet, säger han till Aftonbladet.

LÄS MER:Murhaf, 12, har sålt majblommor för 1,9 miljoner

LÄS MER:Majblomman slår miljonrekord: ”Helt otroligt”

ANNONS