Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Här är det senaste om valet 2022

Den 11 september röstade svenskarna på vem de vill ska styra Sverige och Göteborg de kommande åren. Vem som får förtroendet är ännu inte klart.
Här rapporterar GP det senaste om valet.

Den 11 september 2022 gick Sverige till val. Efter det följer nu förhandlingar mellan partierna för att kunna bilda regering. Här är några av de senaste rubrikerna:

Brett stöd för Norlén som talman: Högerpartierna är överens om att rösta för att Andreas Norlén (M) ska fortsätta som riksdagens talman. Beskedet välkomnas av avgående statsminister Magdalena Andersson (S).

Statsvetare: "Ganska god utdelning för SD": Beskedet att de fyra högerpartierna nominerar Andreas Norlén (M) till fortsatt talman kan innebära att Sverigedemokraterna får någonting i gengäld, enligt statsvetaren Tommy Möller.

Lars och Mattias vanligast i riksdagen: Valet är över och i veckan samlas ledamöterna i den nya riksdagen. Många nya ansikten tar plats i maktens korridorer. Var femte är rookie, de över 65 år är färre och de under 30 fler.

Se GP:s valvaka i efterhand här:

Se Göteborgspolitikernas valdebatt fyra dagar innan valdagen här nedan:

Missa inte det senaste om valet 2022

Nu kan du få alla politiknyheter, reportage och analyser som en notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Val 2022. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.