Göteborgs-Posten vinner Årets dagstidning 2022

Efter flera stora satsningar de senaste åren tilldelades GP under torsdagskvällen priset Årets dagstidning 2022 av Tidningsutgivarna (TU).
– Det är helt fantastiskt! Man är så glad för man vet hur mycket alla har kämpat och slitit, säger Göteborgs-Postens chefredaktör Christofer Ahlqvist.

ANNONS
|

Göteborgs-Postens satsningar belönas åter igen. Efter att tidningen under de senaste åren både ökat i räckvidd och antal prenumeranter och vunnit såväl Guldspaden som två INMA Awards belönades GP under torsdagskvällen även med det ärofyllda helhetspriset Årets dagstidning 2022, med motiveringen:

”Ett imponerande exempel på att starkt innehåll och journalistik är den långsiktigt rätta vägen till en stabil affär och lönsamhet. Vinnaren av Helhetspriset 2022, har inte tagit några genvägar – och nu pekar alla pilar åt rätt håll”.

– Det är helt fantastiskt! Man är så glad för man vet hur mycket alla har kämpat och slitit. Det är så många kollegor som har kämpat i så många år för det här, säger Christofer Ahlqvist, chefredaktör på Göteborgs-Posten, strax efter att ha mottagit priset på Berns i Stockholm.

ANNONS

”Kvalitetsjournalistik är rätt väg framåt”

Tävlingen Årets dagstidning är öppen för alla Sveriges mediehus och delas ut årligen av Tidningsutgivarna (TU). Och av nära 100 bidrag var det alltså GP som knep ett av Mediesveriges allra tyngsta priser.

– Det blev mer och mer nervöst ju längre kvällen gick, men man blir ju glad av att man kan satsa på journalistik. Kvalitetsjournalistik är rätt väg framåt, och att vi aldrig slutat tro på det är det som gör grejen, säger Christofer Ahlqvist.

Han tillägnar priset alla medarbetare på GP, och betonar att vinsten är resultatet av ett riktigt lagarbete.

– Vi har under de senaste åren trott på riktig kvalitetsjournalistik och det är så många duktiga journalister som varit med och hjälpts åt för att vi ska nå hit.

Här kan du prova GP – vinnare av årets dagstidning!

LÄS ÄVEN:

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS