En anställd i Försvarsmakten är misstänkt för sexköp.
En anställd i Försvarsmakten är misstänkt för sexköp. Bild: Janerik Henriksson/TT

Försvarsanställd greps för sexköp i samma tillslag som Paulo Roberto

En anställd på Försvarsmakten greps för sexköp i polisens tillslag "Insats tork", skriver Dagens Nyheter. Det är samma polisrazzia där också Paolo Roberto greps.

ANNONS
|

Det var för två veckor sedan som Norrmalmspolisen och polisens Nationella operativa avdelning, Noa, gjorde en insats mot lägenhetsbordeller i Stockholm.

TV-profilen Paulo Roberto, liksom tio andra personer, greps misstänkta för köp av sexuell tjänst, under insatsen som gått under namnet "Insats Torsk".

Paulo Roberto, som snabbt erkände, utreds även för oaktsam våldtäkt.

LÄS MER:VD, journalist och lärare – hundratals män kartlagda som sexköpare

Nu rapporterar DN om att en person anställd på Försvarsmakten greps under polisens razzia. Det bekräftas också av myndighetens presstjänst.

– Det jag kan säga är att ja, vi har en försvarsmaktsanställd som har gripits misstänkt för sexköp, säger Therese Fagerstedt, pressekreterare vid Försvarsmakten, till DN.

ANNONS

LÄS MER:"Hög tid att göra upp med myten om den lyckliga horan"

LÄS MER:Sexköpande politikerns egna ord i förhör – och kvinnans

Den anställde är avstängd från sitt arbete tills vidare.

– Försvarsmakten har en väldigt glasklar uppfattning: det här beteendet är helt oacceptabelt. Det är alltid fel att köpa sex, säger Therese Fagerstedt, till DN.

Straff kan skärpas

Köpen av kvinnors kroppar har kommit i ropet allt mer den senaste tiden.

I den granskande podden Systrar har GP:s grävande reporter Michael Verdicchio granskat sexhandeln och låtit de utsatta flickorna komma själva berätta sin historia.

Nyligen stod det också klart att regeringen vill ta bort böter ur straffskalan för sexköp, och att de som döms i stället i regel ska få fängelsestraff.

ANNONS