Död man hittad i buskage

En död man har hittats i ett buskage i Nynäshamns kommun. I samband med insatsen vid den misstänkta mordplatsen har en polispatrull utsatts för stenkastning. – Någon sten landade bara en och en halv meter ifrån en polisman. Det är bedrövligt, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

ANNONS
|

Ambulans och polis fick på söndagen ett larm om att en död man hittats i ett buskage i Nynäshamns kommun. Patrullerbeordrades till platsen efter uppgifter från en förbipasserande som hittat entill synes livlös man som låg i ett buskage.

När polis och ambulans kom till platsen så visade det sig att mannen är avliden. Ett stort område har nu spärrats av runt platsen där mannen hittades död.

– En förbipasserande har hittat en man som är avliden. Vi har en patrull på plats och vi har inlett en förundersökning gällande mord. Vi har spärrat av platsen och tekniker finns på plats för att genomföra en teknisk brottsplatsundersökning, säger Sven-Erik Olsson, presstalesperson vid polisen i region Stockholm.

ANNONS

Stenkastning mot polisen

Polisen kan ännu inte säga något mer om omständigheterna kring dödsfallet, men det finns enligt polisen omständigheter som gör att man i nuläget rubriceras dödsfalletsom ett mord.Vid 17-tiden på söndagen hade polisen ännu inte lyckats identifiera den avliden mannen. Sven-Erik Olsson vid Stockholms polisen hade då inte heller några uppgifter gällande hur länge polisen tror att kroppen legat vid fyndplatsen.

I samband med insatsen utsattes enpolispatrull för stenkastning under söndagseftermiddagen.

– Det har kastats några stenar mot patrullen. Någon sten landade bara en och en halv meter ifrån en polisman. Vi har upprättat en anmälan om försök till våld mot tjänsteman. Man hann inte se var stenarna kom ifrån och har därför inte kunnat gripa någon, säger Sven-Erik Olsson.

Presstalespersonen är upprörd över händelsen.

– Det är bedrövligt, man förstår inte hur sådana människor tänker. Det här är långt ifrån ett sådant område som det ibland rapporteras om att sådant här förekommer, det här är ett tättbebyggt villaområde, sägerSven-Erik Olsson.

Ingen är gripen

Den avlidnehar identifierats som en 50-årig manoch anhöriga är underrättade.

På måndag eftermiddagär ingen ännu gripen, varken för mordet eller för stenkastningen mot polis, som det inte heller ska finnas någon naturlig koppling mellan enligt polisen.

ANNONS

– Det har hållits förhör med femton personer hittills men vi fortsätter jaga uppgifter, säger Kjell Lindgren, talesperson för polisen i Stockholm.

Platsen är fortsatt avspärrad utifall att kriminaltekniker skulle behöva göra en ny undersökning om man får in nya uppgifter men polis är inte längre på plats.

ANNONS