Därför bytte Bikinipolisen arbete

"Bikinipolisen" Mikaela Kellner har lämnat polisyrket - nu jobbar hon som personlig tränare och driver sitt eget företag. - Jag kände att jag inte gjorde ett bra jobb som polis och jag mådde inte bra av att inte kunna göra ett bra jobb, säger hon.

ANNONS
|

"Bikinipolisen" Mikaela Kellner har bytt ut yrkesrollen som polis till personlig tränare.

Numera satsar hon på att arbeta med sin största hobby: träning - och driver ett eget företag, dels att hon jobbar deltid på Svenska Polisidrottsförbundet.

Efter en tuff period på jobbet som polis tog hon tjänstledigt för att studera på deltid. Därefter vågade hon satsa på att starta sitt eget företag som personlig tränare.

Sedan dess har det rullat på, menar Mikaela Kellner.

- Jagkändede senaste två åren som polis attjag skulle vilja göra någonting annat men inte vetat vad för något. Jag hade en ganska jobbig period ett tag där jobbet var väldigt krävande mentalt för mig och efter det så hade jag svårt att få tillbaka motivationen. Jag vill också passa på att poängtera att min uppsägning inte har någonting att göra med polisens omorganisation, utan att min anledning är en helt annat, säger hon och fortsätter:

ANNONS

-Jag kände att jag inte gjorde ett bra jobb som polis och jag mådde inte bra av att inte kunna göra ett bra jobb, säger Mikaela Kellner.

LÄS MER:Här grips tjuven - av polis i bikini

"Det har bara rullat på"

Att starta eget företag var för Mikaela en utmaning och just att det blev träning berodde på att det sedan tidigare är en hobby för Mikaela.

- Jag har tänkt ibland att det vore kul att jobba med det eftersom det är min hobby. Men jag har tänkt att det har varit för svårt. Men efter ett tag började personer fråga mig om kost- och träningsvanor och sedan dess har det bara rullat på. Det är en frihet att kunna styra över sina arbetstider och att jag är min egen chef.

LÄS MER:Bikinipolisen hyllas världen över

"Man måste våga"

Responsen från poliskollegorna har varit positiv. Hon berättar att flera har hört av sig och grattat henne till det nya jobbet som personlig tränare.

- Det var läskigt att gå från en statlig anställning med all trygghet det innebär till att starta ett eget företag. Men man måste våga, säger hon.

ANNONS