Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Polisens kriminaltekniker arbetar vid nattklubben i centrala Ängelholm efter nattens attentat.

Brandbomber mot krog – 21-åring gripen

En 21-årig man har gripits, misstänkt för försök till mord, efter att ha kastat in brandbomber genom fönstret till en krog i Ängelholm vid 01-tiden i natt. Enligt uppgifter från krogen bar mannen på något som liknade ett bombbälte.

Enligt Skånepolisen var det två föremål som kastades in. På restaurangens sajt står det att det var "flera" brandbomber som kastades in genom fönstret. Ingen tog dock eld och mannen som kastade in dem övermannades av krogens vakter och några gäster.

"Mannen bar på en stor kökskniv och han hade på sig ngt som liknade ett bombbälte med elektronik. Ngt han såg ut att vilja aktivera när vi övermannade honom", skriver krogen på sin hemsida.

Krogen skriver vidare att det fanns flera brandbomber, eller något som liknar det, i mannens ryggsäck. I väskan ska det också ha funnits något som personalen beskriver som religiösa skrifter.

Polisen vill inte kommentera några detaljer kring föremålen eller den gripne mannen.

Man har hållit förhör med 21-åringen under morgonen, det är det jag kan säga just nu, säger Kim Hild, presstalesperson på polisregion Syd.

Bombgruppen kallades till restaurangen och har beslagtagit de misstänkta föremålen.

- Vi har spärrat av och arbetar på platsen. Vi vidtar utredningsåtgärder, säger Mikael Lindh, vakthavande befäl polisregion Syd.

Säkerhetspolisen är inte inkopplad i nuläget.

Vi är informerade om händelsen, men det är ett ärende som utreds av Polismyndigheten, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare på Säpo.

En person skadades av glassplitter på nattklubben.