Skälet till flytten är att öka tillgängligheten för den som ansöker om ett provisoriskt pass, skriver Polismyndigheten.
Skälet till flytten är att öka tillgängligheten för den som ansöker om ett provisoriskt pass, skriver Polismyndigheten. Bild: Fredrik Sandberg / TT

Arlanda slutar med provisoriska pass

I dag, tredje november, är sista dagen Arlanda flygplats erbjuder provisoriska pass. På Landvetter flygplats finns i nuläget inga planer på att avveckla tjänsten.

ANNONS
|

Arlanda har, i mån av tid, utfärdat provisoriska pass till resenärer som är sent ute. Belastningen har tidvis varit hög och nu slutar flygplatsen med tjänsten.

Den som vill ha ett provisoriskt pass får nu i stället söka sig till polisstationerna i Farsta, Norrmalm och Sollentuna.

– Vi vill öka möjligheten för medborgare att kunna ansöka om provisoriska pass och samtidigt öka kvaliteten i vårt arbete. Vi förväntar oss att beslutet att öppna upp tre stationer för utförandet av provisoriskt pass, istället för en station som det är idag, gynnar både medborgare och personal, säger Paul Nilsson, tillförordnad kanslichef, polisregion Stockholm, på Polisens hemsida.

ANNONS

Landvetter flygplats kommer även fortsättningsvis erbjuda provisoriska pass.

– Det finns inga planer på att sluta med det, säger Lina Mosskull, chef på resehandlingssektionen.

LÄS MER:Flygvärdinna togs av polis på Landvetter – åtalas för grovt flygfylleri

LÄS MER:Kurdo Baksi: ”Döp Landvetter till Dawit Isaaks flygplats”

LÄS MER:Fastnade i säkerhetskontrollen på Landvetter flygplats med 300 000 kronor i kontanter

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS