Tonårig flicka med hundar påkörd – äldre förare smet

En tonårig flicka som rastade flera hundar från ett hunddagis blev under torsdagen påkörd vid ett övergångsställe på Lindomevägen i Billdal.
Föraren, en äldre kvinna, smet från platsen efter olyckan.
– Vi är chockade och ledsna allihop, säger Maria Carlunger, som driver hunddagiset.

ANNONS
|

En tonårsflicka som rastade flera hundar från ett hunddagis blev på torsdagsförmiddagen påkörd av en bil på ett övergångsställe vid Lindomevägen i Kungsbacka kommun, någonting som Kungsbacka-Posten var först att rapportera.

– Flickan flög upp på huven av bilen så det måste varit en rejäl påkörning, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

Föraren av bilen, en kvinna född på 30-talet, ska ha haft en väninna med sig i bilen.

– De kommer ut ur bilen och gapar och skriker, sen sätter de sig i bilen och kör i väg från platsen. En av våra radiobilar påkallas och den möter bilen, stannar den och pratar med kvinnorna. Föraren fick blåsa men det visade negativt, säger polisens presstalesperson Christer Fuxborg.

ANNONS

Misstänkt för vållande till kroppsskada

En av hundarna skadades allvarligt, men flickan ska ha klarat sig bra efter omständigheterna. Hon fick dock åka ambulans till sjukhus för kontroll.

– Flickan ringde först till sin mamma och sen ringde hon själv ambulansen som kallats till platsen, säger Fuxborg.

Föraren av bilen är nu misstänkt för vållande till kroppsskada. Det kan komma att bli fler brottsmisstankar.

Tonårstjejen är praktikant på hunddagiset Dog House i Billdal. Olyckan inträffade när hon, tillsammans med en äldre anställd, var ute och rastade flera hundar.

Hunddagisets ägare Maria Carlunger har just pratat med praktikanten när GP ringer på torsdagskvällen.

– Hon har varit på sjukhus under eftermiddagen, men är hemma nu. Hon har blivit röntgad och har skärsår och skrubbsår, säger Maria Carlunger.

Hunddagisets ägare: Det kunde lika gärna varit jag

Hon beskriver tjejen som ”väldigt duktig på att föra hund”.

– Det kunde lika gärna varit jag, vi går över där varje dag. Vi är chockade och ledsna allihop och jag har åkt runt och pratat med våra hundägare.

Enligt vad praktikanten berättat för Maria Carlunger så blev de påkörda mitt på övergångsstället, hon åkte upp på bilhuven och sedan fastnade kopplen i bilen, så att de fyra hundarna hon rastade drogs med en bit.

– En hund blev inte skadad vad vi vet, två har blivit kontrollerade av veterinär och en ligger på intensiven på Blå stjärnan.

ANNONS

Maria Carlunger berättar att många av dagisets hundägare har hört av sig.

– Vi fick en tårta och de ringer och stöttar och tackar och bekräftar att det inte är vi som har gjort något fel. Eftersom jag äger och driver Dog House så känner jag ett stort ansvar för både hundar och personal. Nu känner jag mig helt slut, faktiskt.

LÄS MER:Nu får coronahundarna separationsångest

LÄS MER:Så undviker du att din hund får kennelhosta

LÄS MER:Här är Göteborgs bästa hundrastgårdar

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS