Misstanken: Man knivhotade personal på K-rauta

Mannen ska ha knivhotat tre i personalen på K-rauta och försökt sno en lastbil genom att spruta ner föraren med en brandsläckare. Nu åtalas Mölndalsbon i 45-årsåldern för flera brott.

ANNONS
|

Mannen har vid fyra tillfällen under våren gripits av polis och suttit häktad tre gånger. Han släpptes i juli i år för att två dagar senare först sno en cykel i Eklandaområdet och sedan ta sig ner till K-rauta på Jolengatan.

Väl i butiken ska han ha fått på sig personalkläder, trätt ett munskydd över ansiktet och något senare knivhotat en ung kvinna i personalen.

– Han höll kniven både rakt fram mot mig och uppifrån som han skulle hugga uppifrån och ner, sen gick han mot mig så jag var tvungen att backa, säger kvinnan i förhör.

LÄS MER:18 personer dömda i gigantiska assistanshärvan

Gick rakt över Söderleden

Därefter knivhotade han ytterligare butiksanställda, två unga män, varpå den ene ringde till polisen. Gärningsmannen ska till fots sedan ha fortsatt rakt över Söderleden i riktning mot Sisjö golfklubb.

ANNONS

– Bilarna tutade men han fortsatte bara att gå, säger en av de knivhotade i förhör.

Alla tre kunde i fotokonfrontation peka ut mannen som sedan tidigare var känd av polisen.

LÄS MER:Gängmedlem åtalas för hot mot polis i Biskopsgården

Igenkänd av polisen

– Det första jag tänker på när jag ser filmen, baserat på gångstil, hållning, frisyr och näsa i profil är att det är en specifik person och det är X, skriver en polis efter att ha sett en filmsekvens när mannen lämnar K-rauta.

Polisen konstaterar också att det rör sig om samma person som fångas på övervakningsfilmerna inifrån butiken.

I förhör säger Mölndalsbon att han inte har något minne av att han varit på K-rauta den aktuella dagen. Däremot erkänner han att han var påverkad av narkotika vid tillfället.

LÄS MER:Flickvännen bar stöldgodset runt halsen – nu åtalas pojkvännen

Gick loss med brandsläckare

Dagen efter den händelsen begav mannen sig till Mölnlycke bibliotek där han stal en brandsläckare. Utanför biblioteket ska han sedan ha sprutat släckningspulver i ansiktet på en annan man. Och vid nästa korsning ropade han till en lastbilschaufför:

– Ge mig din lastbil!

Därefter ska det ha blivit det helt vitt i hytten varpå föraren tvingades stanna då det sved i ögonen och han hade svårt att se. Strax därefter greps Mölndalsbon av polis.

– Jag minns inte att jag sprutat mot någon specifik person men jag minns att jag har använt brandsläckaren, säger mannen som varken bekräftar eller erkänner brotten i förhör.

ANNONS

Nu åtalas Mölndalsbon, som återigen sitter häktad, för försök till grovt tillgrepp av fortskaffningsmedel, misshandel och olaga hot. Samtliga fem brottsoffer yrkar på skadestånd på mellan 5 000 och 12 000 kronor.

LÄS MER:Filmade sin skottsalva från fritidsbåten – efter 15 burkar öl

ANNONS