Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Våldtäktsförsök i Kungsbacka – flicka i 12-årsåldern sexuellt ofredad

En flicka i 12-årsåldern har blivit sexuellt ofredad och utsatt för ett våldtäktsförsök i Kungsbacka. En man ska ha försökt dra med sig flickan vid en cykelväg. Ingen är gripen eller misstänkt.

Polisen fick larm om händelsen strax efter klockan 12. En flicka i 12-årsåldern hade varit på väg hem längs en cykelväg i Hammerö, när en man dykt upp och ofredat henne sexuellt.

– Det ska ha skett i höjd med en tennisbana. Mannen har ofredat henne, och försökt ta med sig henne bort från platsen. Men lyckligtvis lyckas hon slita sig loss och ta sig därifrån, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Polisen har nu inlett en förundersökning om försök till grov våldtäkt. Under eftermiddagen har man undersökt brottsplatsen, bland annat med hjälp av polishund.

Polisen har även knackat dörr i området för att komma i kontakt med personer som kan ha sett något i samband med våldtäktsförsöket.

– Vi söker också tips från allmänheten, så om man har gjort några iakttagelser får man gärna höra av sig till polisen, säger Fredrik Svedemyr.

I nuläget är ingen misstänkt eller gripen för brottet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.