Flera sexuella ofredanden har skett vid Kollaskolan i Kungsbacka under våren och sommaren.
Flera sexuella ofredanden har skett vid Kollaskolan i Kungsbacka under våren och sommaren. Bild: Paul Wennerholm

Flicka utsatt för sexuellt ofredande på Kollaskolan

Under tisdagsmorgonen utsattes en flicka i 14-årsåldern för ett sexuellt övergrepp i anslutning till Kollaskolan i Kungsbacka. Flickan är elev på skolan, där flera sexuella övergrepp ägt rum under den senaste tiden.
– Det är oerhört allvarligt. Våra barn och elever ska kunna känna sig trygga både i skolan och i samhället, säger Maria Andersson, kommunens skolchef.

ANNONS
|

Vid 09-tiden på tisdagsmorgonen utsattes en 14-årig flicka för ett sexuellt övergrepp vid ett skogsområde i anslutning till Kollaskolan. Flickan är elev på skolan och ska enligt polisen ha uppgett till skolexpeditionen att någon har blottat sig för henne när hon tog en promenad.

– Vi har skickat ut en patrull som ska valla flickan så att hon kan peka ut platsen där blottaren har visat sig, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Väst.

Som en följd av den senaste tidens övergrepp i anslutning till skolan, som GP tidigare rapporterat om, har nu polisen tillsatt en grupp som ska utreda om det kan finnas en koppling mellan fallen.

ANNONS

– Vi ska utreda om det är så att det är en och samma person som utfört ofredandena eller om det är flera olika personer, säger Thomas Fuxborg.

LÄS MER:Flera barn utsatta för sexuella ofredanden i Kungsbacka

Över tio anmälningar

Sedan i våras har polisen fått in över tio anmälningar om sexofredanden av barn i Kungsbackaområdet. Brotten ska ha skett i Onsala, Åsa, Kolla och Hammerö – och de flesta rubriceras som sexuellt ofredande.

En av händelserna, som ägde rum tidigare i somras, rubriceras som försök till våldtäkt.

Kommunens förvaltning för förskola och grundskola ser allvarligt på händelserna.

– Våra barn och elever ska kunna känna sig trygga både i skolan och i samhället, säger Maria Andersson, förvaltningschef för Förskola och Grundskola på Kungsbacka kommun.

Nära kommunikation med vårdnadshavare

Från förvaltningens sida har man bland annat formulerat stödmaterial till rektorer som de i sin tur skickar ut till vårdnadshavare.

– Vi ser också till att bemanna våra skolgårdar ordentligt så att vi säkerställer tillsynen av eleverna när de är utomhus. Sedan har vi en nära kommunikation med vårdnadshavare så att vi blir samspelta i hur man pratar med barnen om det här, säger Maria Andersson.

LÄS MER:Flicka utsatt för sexuellt ofredande vid skola

LÄS MER:Våldtäktsförsök i Kungsbacka – flicka i 12-årsåldern sexuellt ofredad

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS