SJ har stora problem med sin hemsida efter att julbiljetterna släpptes. Julen är en viktig högtid för många och man vill inte riskera att missa firandet.
SJ har stora problem med sin hemsida efter att julbiljetterna släpptes. Julen är en viktig högtid för många och man vill inte riskera att missa firandet. Bild: Olof Ohlsson

SJ:s biljettkaos ökade intresset för flyg och hyrbilar

Det blev kaos hos SJ när de släppte biljetter inför jul och nyår. Då valde fler att söka efter flygresor och hyrbilar för att ta sig hem över jul.

ANNONS
|

I onsdags släppte SJ sina julbiljetter. Hemsidan kraschade och frustrationen bland de som behövde biljetter till jul- och nyårshelgerna har varit stor. SJ:s sociala medier har överösts med kritik från resenärer som inte kunnat boka tågbiljett eller sett biljettpriserna rusa.

Efter biljettkaoset har fler nu valt att leta flygbiljetter.

En av de som valde flyget är Göteborgsbon Maja Lundberg, som tillsammans med sambon ska resa hem till föräldrarna i Umeå i jul. De satt uppe för att kunna boka tågbiljetter vid midnatt då de släpptes.

– Planen från början var att åka tåg och vi var uppe flera gånger under natten för att boka utan att det gick. Men vi måste ju ta oss hem så under dagen valde vi att boka flyg. Vi ville inte riskera att flygbiljetterna skulle ta slut, säger Maja.

ANNONS

Enligt företaget Momondo ökade deras sökningar på inrikesflyg efter natten till onsdag med 363 procent jämfört med förra veckan. Även Flygresor.se såg en stor ökning.

Sökningarna efter hyrbilar ökade också efter SJ:s strul. 321 procent fler sökte efter hyrbil på Momondo jämfört med för en vecka sedan.

Många av SJ:s tågbiljetter mellan exempelvis Göteborg och Umeå två dagar innan jul är nu slutsålda, men hur många som valt att flyga eller köra bil i stället är oklart.

LÄS MER:Sajten kraschade – trots att SJ rustat upp inför julbiljettsläpp

LÄS MER:SJ ska kompensera prisdrabbade kunder

LÄS MER:SJ:s biljettproblem fortsätter in i nästa dygn

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS