Inspelningen av "Postkodmiljonären" stoppas på grund av det nya coronaviruset. Pressbild.
Inspelningen av "Postkodmiljonären" stoppas på grund av det nya coronaviruset. Pressbild. Bild: TV4

Rickard Sjöberg i coronakarantän efter Italien-resa

Postkodmiljonärens programledare Rickard Sjöberg sitter i karantän i sitt hem – efter att han varit på semester i en del av Italien där coronaviruset finns. Inspelningen av programmet är sedan tidigare stoppad.
– Det stämmer. Jag håller mig hemma och sköter jobbet hemifrån, säger Rickard Sjöberg till Aftonbladet.

ANNONS
|

TV4 meddelade under fredagen att inspelningen av programmet "Postkodmiljonären" var pausat, eftersom att en av medarbetarna varit på platser där det funnits smittorisk för coronaviruset.

Nu avslöjar Aftonbladet att det handlar om programledaren Rickard Sjöberg.

Under sportlovet har han varit i Lombardiet för att åka skidor med familjen – en region där det finns risk för att bli smittad av coronavirus.

– Det stämmer. Det känns trist att det inte blir någon inspelning, men jag och familjen mår utmärkt. Vi var ett sällskap på tio personer och hade det jättetrevligt. Bra skidåkning, bra väder, och vi bodde i en liten lägenhet och skötte oss själva. Vi kom hem i natt, säger han till Aftonbladet.

ANNONS

LÄS MER:Coronasmittade mannens väg – från symptom till isolering

Undvek bufféer – sköterska på plats

Han berättar att alla i hans familj "mår prima" – och att beslutet fattats av Postkodlotteriet, utan några direktiv från myndigheter och läkare.

– Det som känns skönt är att vi bodde i en egen lägenhet, vi gick inte på en massa restauranger, käkade inte från några bufféer, vi köpte och lagade vår egen mat själva, var ute i friska luften hela veckan. En person i vårt sällskap är till och med smittskyddssjuksköterska så det kändes som vi hade bra koll, säger han till Aftonbladet.

Också Postkodlotteriet bekräftar att det är Rickard Sjöberg som är medarbetaren som sitter i karantän. Att inspelningarna är pausade kommer inte att påverka programmets sändningar.

– Det stämmer att vi känner till att Rickard har varit i Italien. Vi har haft ett bra samtal med honom. Det finns mycket oro och vi vill att alla som kommer till oss ska känna sig trygga. Därför valde vi att skjuta på det här. Vi har gott om inspelade program så det stör ingenting i produktionen och då valde vi det här för att publiken ska känna sig trygg och säker och att inga frågor ska uppstå, säger Olov Lavesson, som är kommunikationschef på Postkodlotteriet, till Aftonbladet.

LÄS MER:Milanoprofessorn om coronaepidemin: ”Då är det vettigt att stänga skolor”

LÄS MER:Så skyddar du dig mot coronaviruset

ANNONS