Nu effektiviseras arbetet mot felparkering.
Nu effektiviseras arbetet mot felparkering. Bild: Petter Trens

Nya hjälpmedel för parkeringsvakterna

Från och med måndagen kan parkeringsvakterna i Göteborgs stad se en bilägares obetalda skulder direkt i sin handdator. Är skulden för stor, bogseras bilen bort.
– Vi hoppas nu att parkeringsproblem ska minimeras, säger Carina Abrahamsson, enhetschef för Parkering Göteborg.

ANNONS

Göteborgs parkeringsvakter får från och med måndagen tillgång till ett nytt program i sin handdator. Genom att på plats kunna se vem bilen är registrerad på kan man också förhindra att felparkeringar sätts i system. Carina Abrahamsson, enhetschef för Parkering Göteborg, är förhoppningsfull inför den nya tekniken.

– Vi hoppas nu att parkeringsproblem ska minimeras. Det handlar om att den som äger bilen ska ansvara för fordonet helt enkelt och sköta det, säger Carina Abrahamsson.

Vill komma åt "målvakter"

Tidigare har parkeringsvakterna fått gå på magkänsla när det kommer till att kontrollera fordonets tidigare parkeringsskulder, vilket av naturliga skäl försvårat arbetet.

Vissa bilägare har även med hjälp av en "parkeringsmålvakt" kunnat undvika sina parkeringsböter som då lämnats obetalda. Nu kan ett beslut om bogsering av bilen tas på plats.

ANNONS

– Parkeringsvakterna kan se obetalda skulder direkt i handdatorn. Och är skulden över 5000 kronor så bogseras den bort direkt. Bilen får du tillbaka när skulden är betald, säger Carin Abrahamsson.

ANNONS