Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

En tioårig flicka ska ha blivit ofredad av en man i 20-årsåldern i Kviberg på måndagseftermiddagen. Polisen sökte efter mannen med hundpatrull. Bild: Anders Ylander

Man ofredade flicka i tioårsåldern

En tioårig flicka ska ha blivit ofredad av en man i 20-årsåldern i Kviberg på måndagseftermiddagen. Polisen jagar nu mannen med hundpatrull.

Det var vid 14-tiden på måndagen som ett larm kom till polisen om att en tioårig flicka blivit ofredad i ett bostadsområde i Kviberg. Flickan, som är i tioårsåldern, hade lämnat sitt hem när en man i 20-årsåldern försökte locka med sig henne in i ett skogsparti.

– En förälder har anmält att hennes dotter ska ha blivit antastad av en man i 20-årsåldern, det är uppgifter från flickan, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Polisen söker nu med hundpatrull efter den misstänkta gärningsmannen.

– Han ville att hon skulle följa med in i skogen, men det ville hon inte. Vi har skickat dit en hundpatrull och vanlig polispatrull, säger Peter Adlersson.

Polisen har inlett intensivt spaningsarbete

Vid 15.30 på måndagen hade polisen inte gripit någon gärningsman, men jakten fortsätter.

– Vi har haft ett intensivt spaningsarbete med både polis och hund. Vi har inte gripit någon ännu, och vi kommer nu att hålla ytterligare förhör. Det är ett intensivt utredningsskede, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Polisen har rubricerat brottet som sexuellt övergrepp mot barn, men det kan komma att ändras när fler personer har förhörts. Hundar söker just nu efter den misstänkta mannen.

– För hundarna har det stor betydelse vad det är för typ av plats, vid en stor trafikerad väg är det svårare än vid en gångväg, säger Ulla Brehm.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.