Här kan du lyssna på Systrar

Tre tjejer. Hundratals män. En granskning. Systrar är en podcast om män som köper kvinnor, våld, överlevnad och några tjejer som slutade vara tysta.

ANNONS
|

Systrar är en granskande podcast i sju delar från Göteborgs-Posten. I podden kartlägger grävande reportern Michael Verdicchio och fotografen Meli Petersson Ellafi sexhandeln i Göteborg med hjälp av 16 utsatta kvinnor, tonårsflickor och transpersoner som blivit köpta av män för sexuella ändamål.

Systrar finns där poddar finns

Lyssna hos GP

Lyssna på Apple Podcaster

Lyssna på Spotify

Lyssna på Acast

Lyssna på Google Podcasts

Med hjälp av kvinnors dagböcker, chatthistorik, domar och vittnesmål, har GP granskat närmare 400 män i Göteborgsområdet som pekats ut och i några fall dömts som sexköpare.

LÄS MER:Svenska skolflickor drogs in i sexhandel – hundratals män ville köpa dem

I podden berättar också några tonårstjejer för första gången om hur de drogs in i en av de värsta sexbrottshärvorna i västsvensk kriminalhistoria – där unga svenska skolflickor och tjejer i Göteborg hamnade i prostitution och sen köptes av hundratals svenska män.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS