Fler busslinjer har just nu problem att ta sig fram i isiga backar och flera hållplatser är indragna längs linjerna 44 och 52.
Fler busslinjer har just nu problem att ta sig fram i isiga backar och flera hållplatser är indragna längs linjerna 44 och 52. Bild: Arkivbild: Per Wahlberg

Halka i Göteborg – kollektivtrafiken tvingades dra in hållplatser

Flera busslinjer i Göteborg har under söndagen haft problem med framkomligheten på grund av halkan och bussar har inte kunnat stanna på alla hållplatser. Vid 18-tiden meddelade Västtrafik att problemen är lösta. Halkan kan nu tillfälligt minska under måndagen men därefter fryser det på och SMHI varnar för att det kan bli rejält halt igen i veckan.

ANNONS
|

Fredagens snöfall har under söndagen övergått i tö och slask, med den påföljden att det blivit rejält halt i en del backiga områden i Göteborg där snöröjning och saltbilar inte hunnit få bort snön.

Under söndagseftermiddagen att flera hållplatser längs linje 44 varit indragna. Bussarna har inte stannat vid Skälltorpsvägen, Skogsbrynet och Åketorpsgatan.

Även linje 52 har haft problem vid hållplatserna Lillhagsparken södra och norra i båda riktningarna och bussarna har inte kunnat stanna där.

– Anledningen är att bussarna slirar och inte kan ta sig från hållplatserna, sa Göte Andersson, störningskoordinator på Västtrafik tidigare på söndagen.

ANNONS

Vid 18-tiden meddelar Västtrafik att trafiken är i gång igen på alla linjer och problemen på de nämnda hållplatserna är lösta. Men mer halka är att vänta framöver.

Mera halka längre fram

Tövädret kommer att fortsätta under morgondagen men under natten mot måndag kan det fortsatt vara halt på många ställen, enligt SMHI.

– Halkrisken kommer att avta i Göteborgsområdet under måndagen men ett nytt nederbördsområde är samtidigt på väg under dagen med blötsnö som övergår i snöblandat regn och regn, säger Mattias Burtu, meteorolog på SMHI.

Under natten mot tisdag blir det sedan minusgrader och det kan bli rejält halt när temperaturerna sjunker och regnvattnet fryser till is.

Långtidsprognosen därefter är att vintern håller i sig med minusgrader. Så det gäller att ta det vackert, på med broddarna, ta det lugnt i trafiken och ha uppsikt på alla vägbanor som kan bli förrädiskt hala när regn och kvarvarande slask fryser på.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS