Tumult på Linnégatan – kafégäster ska ha avbrutit misshandel

En man i 35-årsåldern har omhändertagits och misstänks enligt polisen för att ha misshandlat tre män i 60-årsåldern på Linnégatan. Bakgrunden ska vara att de slagna personerna ska ha försökt avbryta en attack mot en kvinna.

ANNONS
|

Händelsen inträffade strax efter klockan 07.00 på torsdagsmorgonen. Polisens presstalesperson Peter Adlersson berättar att han i nuläget inte har någon klar överblicksbild över vad som har hänt.

En man i 60-årsåldern som var inblandad i händelsen berättar för GP att han satt och fikade på ett kafé tillsammans med sina kompisar när de plötsligt såg en man slå en kvinna på andra sidan av gatan.

– Jag såg det inte själv, men min kompis springer då över och konfronterar den här mannen, varpå mannen svarar med att putta till min kompis så kraftigt att han flyger ut på gatan och nästan blir överkörd.

ANNONS

Det fick honom själv att springa över gatan för att konfrontera mannen som ska ha utdelat knuffen.

– När jag kommer över svarar han med att ge mig ett stenhårt knytnävsslag i bröstet och då brottar jag ner honom. En annan kompis springer också över och hjälper mig att hålla fast honom.

Höll fast den misstänkte i väntan på polisen

Mannen som GP är i kontakt med berättar att kvinnan som ska ha blivit slagen ska ha försökt få dem att släppa den nedbrottade mannen.

– Han är helt sjövild och hon försöker få upp honom, men det kommer ytterligare personer som hjälper till och håller bort henne. Jag tror vi håller fast den här killen i omkring fem minuter innan polisen kommer och tar med sig honom. I något skede av händelsen skadar han sig och blöder ganska kraftigt från huvudet.

Polisens presstalesperson Peter Adlersson, bekräftar till stora delar händelseförloppet.

– Vi har omhändertagit en man i 35-årsåldern enligt lagen om omhändertagande av berusade personer och har också skrivit en anmälan om misshandel, säger Peter Adlersson.

Adlersson säger också att polisen fått uppgifter om att en man på Linnégatan ska ha gjort något form av utfall mot en kvinna och att den händelsen sammankopplas med misshandelsärendet där tre män i 60-årsåldern är målsägande.

ANNONS

Mannen som berättar att han brottade ner personen, som senare omhändertogs av polisen, säger att varken han eller hans kompisar tvekade på att ingripa.

– Vi brukar sitta där och dricka kaffe på morgonen, både tjejer och killar, och för mig var det självklart. Jag hann inte ens fundera, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS