Stor polisinsats i Krokslätt – misstänkt föremål säkrat

Nationella bombskyddet har under måndagen befunnit sig vid en adress i Krokslätt i Göteborg. Insatsen har koppling till en tidigare explosion i området i augusti och explosioner på Första långgatan. Ett misstänkt farligt föremål har säkrats på platsen.

ANNONS
|

Måndagens insats i området inleddes vid 13-tiden.

– Här är fullt pådrag, berättade en av de boende i grannskapet till GP i ett tidigt skede.

– Det står tre polisbilar och två grå skåpbilar här. Hela gatan är avspärrad. De har inte berättat för mig vad det handlar om, fortsatte den boende.

En annan granne berättar att hen ombads att hålla sig borta från fönster som vetter mot tomten som polisen undersökte.

”Kommit ny information”

Polisens presstalesperson Anna Göransson berättar att insatsen hade kopplingar till en tidigare händelse i området i augusti.

– Vi hade ett tidigare ärende om allmänfarlig ödeläggelse på den här adressen i somras. Nu har det kommit ny information som tyder på att det kan finnas ytterligare farliga föremål på platsen, berättade hon under den pågående insatsen.

ANNONS

Kopplingar utreds till tidigare explosioner

Enligt Göransson skedde sökandet vid platsen främst utomhus. Vid 15.20 meddelade polisen att ett föremål hade säkrats.

Den tidigare händelsen som Anna Göransson syftar på inträffade den 6 augusti då vad som misstänks ha varit en handgranat exploderade på tomten.

– Då blev det skador på fastigheten samt på en bil. Uppgifterna nu är att det kan finnas något kvar sedan den gången. Det är inga nya farliga föremål, säger Göransson.

Förundersökningen gällande dådet i somras leds av Göran Sundström, inspektör på avdelningen för grova brott.

– Vid det tillfället, den natten, exploderade någonting. Vi utreder det som en allmänfarligt ödeläggelse. Vi ser dagens arbete på plats som en ren försiktighetsåtgärd. Det handlar inte om något nytt hot mot den här målsäganden, säger Göran Sundström.

En granne som bor i området berättar att det som sker känns obehagligt.

– Även om det inte är riktat mot oss känns det ju olustigt, hela vår familj vaknade ju när det smällde här för två, tre månader sedan, säger personen.

LÄS MER:Kraftig explosion på Första Långgatan

Polisen utreder även kopplingar mellan händelserna i Krokslätt och de explosioner som inträffat på Första långgatan under hösten. Den 20 oktober inträffade en explosion vid en ytterdörr och en fasad längs gatan och den 11 november skadades två kvinnor i samband med att något exploderade inne på en klinik.

ANNONS

– Det håller vi på att utreda. Vi tittar på det, säger polisens presstalesperson Anna Göransson, angående kopplingarna till explosionerna på Första långgatan.

Hotbild till personer med kopplingar till adresserna

En av polisens teorier är att det finns en hotbild kopplad till personer med anknytning till de aktuella adresserna.

Enligt domstolshandlingar som GP tagit del av har en anhörig till en av de anställda på kliniken där det small i november nyligen utsatts för upplevda hot och påtryckningar.

Det handlar om en ung man som krävdes på drygt en halv miljon kronor efter en trasslig investeringsaffär och påstådda skuldförhållanden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS