Så blir vädret i mellandagarna

Julhelgen går mot sitt slut och vi kan vänta oss stor variation i väderleken under mellandagarna. Risken för halka är förhållandevis låg men den som kör hem från julfirandet bör ändå ta det försiktigt.
– Det är alltid besvärligt när vädret och underlagen ändras blixtsnabbt, säger Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

ANNONS
|

Det verkar bli ett bitvis soligt avslut på julen i Göteborg med omnejd.

– Under annandagen kan vi vänta oss en del varierande molnighet men med en hel del klarområden. Framåt kvällen och natten ser det ut att klarna upp. Temperaturen ligger på några plusgrader, säger Sofia Söderberg, meteorolog på SMHI.

– Men man ska tänka på att temperaturen vid vägytorna kan hålla minusgrader. Vi har inte utfärdat någon varning men det kan vara halt ändå, fortsätter hon.

Enligt Trafikverket har det varit ganska lugnt i trafiken under dagen.

– Det har varit en hel del plusgrader runt om i i väst och det har gjort att det har varit lugnt med halkan. Hemvändartrafiken blir nog fortsatt ganska liten då man haft flera dagar på sig att köra hem, säger Bengt Olsson, presschef på Trafikverket.

ANNONS

Trots att det inte finns någon övergripande halkrisk ska man ta det försiktigt på vägarna.

– Vi får se lite om kommande nederbörd kommer i form av snö eller regn, och vad temperaturen blir. Men det kan komma att vara lite olika underlag på vägarna. Ska man köra längre sträckor får man ta hänsyn till det, säger Bengt Olsson.

Nederbörd under onsdagskvällen

Onsdagen ser ut att bjuda på halvklart väder under dagen men molnen kommer tätna senare under eftermiddagen. Temperaturen kommer hamna på någon plusgrad som mest.

– Under sena onsdagskvällen rör sig nederbörd in från sydväst, det kan komma i form av regn eller blötsnö. Det kan komma att ställa till det en del i kombination med vinden natten till torsdagen, säger Sofia Söderberg, vakthavande meteorolog på SMHI.

Nederbörden verkar röra sig bort under torsdagen. Det kommer vara fortsatt blåsigt men med en temperatur på runt 6 plusgrader.

Ännu är det för tidigt att slå fast hur vädret blir under nyårshelgen. Den som planerar att titta på fyrverkerierna vid tolvslaget utomhus kan behöva ha lite is i magen.

– Prognosen för nyår är fortfarande ganska oklar, så det är bra att hålla sig uppdaterad under de kommande dagarna, säger Sofia Söderberg.

ANNONS

LÄS MER:Polisen om jultrafiken: "Jättemånga olyckor”

LÄS MER:Hundratals firade jul i S:t Johanneskyrkan i Göteborg

ANNONS