Rosetten lyste upp Drottningtorget – på fjärde försöket

Under fredagskvällen var det dags för den årliga julbelysningen att tändas på Posthotellet.
Men det tog fyra nedräkningar innan rosetten började lysa.

ANNONS
|

För tionde året i rad var det dags för Posthotellet att tända sin julbelysning. Trots en kylig fredagskväll hade flera personer hittat till tioårsjubileet på Drottningtorget. Rebecka Axelborn och Christopher Steenstrup var spända inför invigningen av julrosetten.

– Det blev lite spontant men jag är här för att få lite julkänsla, för det har jag inte haft innan, säger Rebecka Axelborn.

Är ni taggade på att den ska tändas?

– Man är väl lite taggad som göteborgare, det var därför man kom hit, säger Christopher Steenstrup.

”Viktigaste tiden på året”

Faktums vd och chefredaktör Sarah Britz var även på plats för att presentera 2023 års tema för Faktumkalender. I år handlar kalendern om tolv försäljare som berättat sina historier och vändpunkter i livet. Berättelser som sedan har blivit till konstverk.

ANNONS

– Det här är den viktigaste tiden på året för försäljarna, när man har utgifter, ska försörja sin familj och köpa den sista julklappen. Det är så otroligt viktigt att de säljer sin kalender, säger Sarah Britz.

Tog fyra försök

Strax efter klockan 18 började nedräkningen:

”Tre, två, ett!”

Alla väntade förväntansfullt, men ingen lampa tändes – och det skulle ta fyra nedräkningar innan belysningen började lysa.

Men nu är ljusen på Clarion Hotel Post på Drottningtorget tända. Den traditionsenliga rosetten paketerar in hotellet, med sitt budskap att det snart är jul.

LÄS MER:Trots elkrisen – nu tänds rosetten på Posthotellet

ANNONS