Polisen har fortsatt förstärkt läge efter upploppet i Hjällbo

Fortsatt förstärkt läge med ökad polisnärvaro i Hjällbo. Det beslutade polisen om på söndagsförmiddagen efter fredagens upplopp i stadsdelen som ett hundratal personer deltog i.
– Vi arbetar trygghetsskapande. Sedan gör vi ett nytt omtag under måndagen säger Fredrik Svedemyr på polisen i region Väst.

ANNONS
|

GP har skrivit om det större bråk som bröt ut i Hjällbo under fredagskvällen och som sedan fortsatte under natten till lördagen. Ett hundratal personer var inblandade i bråket där polisen omhändertog 32 personer och där sedan tre person greps och anhölls misstänkta för våldsamt upplopp. Polisen inledde en så kallad ”särskild händelse” för att kunna satsa mer resurser på att hantera situationen.

– Det var ju många inblandade, så det har varit en större händelse som tagit resurser, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Det framgick också att det fanns en koppling till släktbaserade nätverk i de nordöstra stadsdelarna i Göteborg bland personerna som var inblandade i oroligheterna. Polisen hade under lördagen uppgifter om att de båda grupperingarna skulle försöka ha ett möte för att försöka lösa konflikten.

ANNONS

Fortsatt ökade resurser under hela helgen

När polisen hade ett nytt möte på söndag förmiddag beslutade man att fortsatt ha en ökad närvaro i stadsdelen och att det fortsatt handlade om en särskild händelse.

– Vi kommer att ligga kvar i en särskild händelse under söndagen och göra ett omtag under måndagen, säger Fredrik Svedemyr.

Han förklarar att det handlar om att ha fortsatt hög polisnärvaro i förebyggande syfte.

– Vi har inga indikationer om att det var oroligt under kvällen, utan vi vill trygga situationen och arbetar trygghetsskapande.

Fortsatta förhör

Samtidigt fortsätter polisutredningen kring det misstänkta våldsamma upploppet.

– Vi jobbar vidare med förhör och går igenom material.

I utredningen har man bland annat haft tillgång till övervakningskameror från platsen.

Huruvida de grupperingar som ska ha varit inblandade i konflikten hade ett möte har han ingen uppgift om.

– Det är ju inget vi arbetar med, vi deltar inte i någon förhandling eller medlingsförsök. Men om någon försöker komma överens så lägger vi oss inte i det och är inte emot det heller.

ANNONS