Byggledaren Patrik Gillholm var den man som dog i branden på Oceana.
Byggledaren Patrik Gillholm var den man som dog i branden på Oceana. Bild: Privat/Mia Höglund

Person identifierad efter branden på Oceana

I fredags hittades en person död efter branden på Oceana. Nu är polisens identifiering klar.
Det handlar om byggledaren Patrik Gillholm, 51, som har saknats sedan branden.

ANNONS
LocationLiseberg||

I fredags förra veckan kunde polisens tekniker gå in i Oceanas rasmassor, fyra dygn efter att branden startade på måndagen.

Senare under dagen kunde polisen bekräfta att de hittat en person död i byggnaden.

Nu är polisen klar med identifieringen.

”Mannens identitet är nu bekräftad och det rör sig om den person som varit anmäld försvunnen sedan branden utbröt. Anhöriga är underrättade om omständigheterna”, skriver polisen.

Patrik Gillholm saknades efter branden

Liseberg har tidigare bekräftat att det är byggledaren Patrik Gillholm, 51, som har saknats efter branden. Han har varit delaktig i bygget av Oceana genom konsultuppdrag men var också anställd som projektledare på Liseberg mellan år 2016-2019.

ANNONS

– Det är med djupaste sorg och bestörtning vi via polisen fått information om att en person har hittats avliden på brandplatsen, som med all sannolikhet är vår uppskattade kollega Patrik Gillholm. Det som varit en konstaterad katastrof begränsad till materiella förluster förvandlades till en bekräftad tragedi med förlust av liv, sa Andreas Andersen, vd på Liseberg, förra veckan.

Räddningstjänsten arbetade i fem dagar med att släcka branden som förstörde stora delar av Lisebergs nya prestigebygge Oceana. På grund av rasrisk i byggnaden var det svårjobbat och vissa delar gick inte att komma åt.

En person konstaterades saknad i samband med händelsen och man försökte söka i byggnaden med drönare. Under fredagen avvecklade räddningstjänsten sin insats och polisens tekniker kunde inleda sitt arbete.

LÄS MER:Liseberg öppnar parken för en kväll – efter branden på Oceana

LÄS MER:Kärlekshyllningarna till Liseberg efter Oceanabranden

LÄS MER:Glasfiber från Oceana-rutschkanor täcker marken i Johanneberg

LÄS MER:Liseberg svarade på läsarnas frågor om Oceana

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS