Under tiden som parken är öppen kommer det gå att ta en kort, upplyst promenad i området runt Luna Park, tända ett ljus eller lämna en blomma.
Under tiden som parken är öppen kommer det gå att ta en kort, upplyst promenad i området runt Luna Park, tända ett ljus eller lämna en blomma. Bild: Läsarbild

Liseberg öppnar parken för en kväll – efter branden på Oceana

Onsdagen 21 februari öppnar Liseberg delar av parken för göteborgarna. Det kommer gå att ta en kort upplyst promenad, tända ljus eller lämna en blomma med anledning av branden på Oceana.
– Många barn hör av sig och är oroliga över hur karusellerna och kaninerna mår, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

Mellan klockan 17.30 och 19.30 onsdagen 21 februari kommer södra entrén och området runt Luna park i Liseberg vara öppet. Anledningen är branden som lämnade vattenlandet Oceana i ruiner, där en person hittades död.

– Göteborg och göteborgarna har verkligen visat oss mycket kärlek och därför bjuder vi in, för den som vill, att dela en stund med oss på Liseberg. Det finns mycket vi fortfarande inte vet, men att ge möjligheten att samlas känns som ett fint första steg tillsammans, säger Lisebergs vd Andreas Andersen i ett pressmeddelande.

Under tiden som parken är öppen kommer det gå att ta en kort, upplyst promenad i området runt Luna Park, tända ett ljus eller lämna en blomma. Kaninerna kommer vara på plats för att möta de barn som besöker parken.

ANNONS

– Många barn hör av sig och är oroliga över hur karusellerna och kaninerna mår. Någonstans är Liseberg kanske först och främst till för barnen, så vi vill visa upp att de mår bra och längtar efter alla besökare igen, säger Andreas Andersen i pressmeddelandet.

Inga attraktioner eller restauranger kommer att vara öppna i parken under onsdagen, förutom Blomsterkarusellen i Luna park.

LÄS MER:Ställ dina frågor till Liseberg om branden på Oceana

LÄS MER:Kärlekshyllningarna till Liseberg efter Oceanabranden

LÄS MER:Liseberg: Oceana ska byggas upp igen

ANNONS