Över fem miljoner i skadestånd

5,1 miljoner kronor. Det är vad de åtta gärningsmännen gemensamt döms att betala i skadestånd till offer och anhöriga efter skjutningarna på Vår Krog & Bar.

ANNONS
|

Advokat Sofia Hansson har under den åtta veckor långa rättegången varit målsägarbiträde för några av de personer som skadades under skjutningen och har även företrätt dödsboet efter den dödade 25-åringen.

Läs också: de döms till livstids fängelse för Vår krog & Bar-attacken

Läs också: Leif GW: "Det är viktigt att det får långa påföljder"

Läs också: Krogägaren om domen: "De borde ha fått livstid allesammans"

Efter att domen avkunnades under måndagsförmiddagen har hon varit i kontakt med den dödades lillebror, som själv sköts i ansiktet i samband med händelserna på Vår Krog & Bar.

– Det han säger är att det är skönt att rättegången är över. Det har varit en anspänning hela sommaren för alla mina klienter.

ANNONS

De begärda skadeståndsbeloppen har varierat mellan 75 000 kronor och upp mot 600 000 kronor. Bakom skadeståndskraven ligger bland annat sveda och värk, sjukvårdskostnader och begravningskostnader.

Flertalet skadade, såväl som anhöriga och övriga personer som befann sig på krogen under skottlossningen hade dessutom begärt skadestånd för den kränkning de utsatts för.

De åtta män som nu dömts har från början bestridit skadeståndsyrkandena, men över lag vitsordat, alltså accepterat, beloppen i händelse av fällande dom. Nu ska gärningsmännen solidariskt betala totalt 5,1 miljoner kronor.

– Det är stora summor och det är allvarliga brott som leder till stora skadestånd. Men min klient kommer aldrig att få tillbaka sin bror och det kommer aldrig att bli ogjort.

25-åringens bror fick sitt skadeståndsanspråk sänkt av tingsrätten och han har enligt Sofia Hansson inte bestämt huruvida han ska överklaga eller inte.

– Vi får smälta det lite, domen kom ju precis i dag så det är mycket annat att ta in. Men det är inte omöjligt att vi kommer att överklaga i den delen. Det går inte att sätta en siffra på känslor och sorg, men det här är det närmsta man kan komma.

ANNONS
ANNONS