Ny rekommendation: Högstadie- och gymnasieelever bör stanna hemma

Alla elever på högstadiet och i gymnasieskolan i Västra Götaland bör stanna hemma och få distansundervisning från och med måndag. Den nya rekommendationen kom från smittskyddsenheten i Västra Götaland sent på söndagskvällen.

ANNONS
|

Den nya rekommendationen om distansundervisning gäller för elever på högstadiet och gymnasiet i Västra Götaland från och med måndag, och från nästa vecka för de skolor som har sportlov nu.

För elever i Göteborg, som hade sportlov förra veckan, innebär det att de nya rekommendationerna om distansundervisning börjar gälla redan under måndagen.

Smittskyddsenheten motiverar den nya rekommendationen med de senaste dygnens rapporter om smittspridning på de svenska fjällorterna.

LÄS MER:Göteborgskylan kan ha fått coronaviruset att spridas längre

LÄS MER:Tusentals västsvenskar till Sälen under sportlovet

Smittskyddet förklarar det sena beskedet med att covid-19-epidemiologin ändras snabbt.

Kan ta några dagar att ställa om

Att rekommendationen kommer så sent, gör att smittskyddsenheten har förståelse för att skolor kan behöva ”en eller några dagar” för att ställa om till distans- eller fjärrundervisning.

ANNONS

Myndigheten påpekar att det viktigaste fortfarande är att hålla avstånd och undvika närkontakt med nya människor.

Inom Västra Götaland är det sportlov nu, i vecka 8, i Fyrbodalsområdet, det vill säga kommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Lysekil, Mellerud, Munkedal, Orust, Sotenäs, Strömstad, Tanum, Trollhättan, Uddevalla, Vänersborg och Åmål.

LÄS MER:Årets sportlovsfirande splittrar Sälenborna: ”Rena kaoset just nu”

ANNONS