Ny festival för elektronisk musik i Göteborg

ANNONS
|

Den 30:e september och 1:a oktober arrangeras den första upplagan av "Why not" - en ny festival i Göteborg som fokuserar på elektronisk musik.

Bakom arrangemanget står samma gäng som bakom den populära klubben Mythos och spelplats blir Bananpiren.

– Vi har hittat en bra lucka innan vintern kommer men innan sommaren är helt över, sägerBjörn Wurmbach, ansvarig för festivalen.

Han vill att festivalen ska skapa en plattform för att främja lokala svenska techno-akter samtidigt ta hit internationella superstjärnor.

– Vi vill göra undergroundmusiken tillgänglig för en bredare publik utan att tumma på kvaliteten, sägerBjörn Wurmbach.

– Det här är någonting som har saknats i Göteborg.

ANNONS

Det störta dragplåstret blir 47-årigeCarl Craig frånDetroit, USA som ofta beskrivs som en visionär och som en ikon inom elektronisk musik.

– Technon och den elektroniska musiken startade i Detroit, och han har varit med från början, i 30 år, utan att sälja ut sig.

– Han är en legendar.

Andra artister som är klara för festivalen är bland andraMagda, La Fleur, DR Motte, Mount Liberation Unlimited och Sandra Mosh. Och arrangören har försökt att boka ungefär lika många kvinnliga som manliga artister.

– Det var så namnet kom till. Vi tänkte "why not" ochbokade50-50 ungefär, och vi kommer också att arrangera paneldiskussioner om kvinnor inom elektronisk musik.

– Vi kommer också att ha en DJ-workshop av tjejer, men för alla.

Tanken är också att "Why not" ska bli en årligen återkommande festival.

– Det beror på siffrorna, men om det går någorlunda runt, vilket jag hoppas, så blir det så.

ANNONS