Metallicas bandmedlemmar presenterar stolt checken på 300 000 kronor till Göteborgs stadsmission.
Metallicas bandmedlemmar presenterar stolt checken på 300 000 kronor till Göteborgs stadsmission. Bild: Foto: Metallica

Metallica skänker 300 000 till Stadsmissionen

I samband med gårdagens spelning på Ullevi valde Metallica att donera 300 000 kronor till Göteborgs Stadsmission.
– Jag tror detta är rätt unikt. Vi har haft samarbeten med artister tidigare, men i den här omfattningen och ur ett internationellt perspektiv är detta unikt, säger Åsa Vilu, på Stadsmissionen Göteborg.

ANNONS
|

Ett evigt turnerande som inbringar stora intäkter. Det är vardagen för bandmedlemmarna i Metallica. Samtidigt arbetar bandmedlemmarna för att hjälpa folk i utanförskap och igår valde de att ge tillbaka delar av sina pengar till Göteborgs mest utsatta.

– Genom ett samarbete med Live Nation och Göteborgs Stadsmission fick vi den här glada nyheten. En summa donerades även till organisationen Childhood. Men vi visste inte om hur stor summan skulle bli tills vi stod där med checken, säger Åsa Vilu, tillförordnad områdeschef sociala området på Stadsmissionen Göteborg.

Under 2017 startade Metallica en stiftelse som heter All within my hands, namngiven efter en av bandets låttitlar. Stiftelsen har som syfte hjälpa till i städer och områden som stöttat bandet och ligger Metallica varmt om hjärtat. Ett av dessa områden är Göteborg.

ANNONS

Går raka vägen till utsatta göteborgare

Metallica uppmanar även fans och vänner att donera. Medlen som samlas in doneras av Metallica till nationella och lokala hjälporganisationer.

– Metallica bestämde förra året för att donera en summa till Stockholms stadsmission i samband med deras spelning där uppe. Metallica vill i samband med deras spelningar bidra till lokalt förankrade satsningar, som arbetar med socialt arbete i närområdet, säger Åsa Vilu.

Donationen är ett välkommet tillskott för stadsmissionen. Pengarna går rätt in i organisationens insamlingsfinansierade verksamhet.

– Pengarna går raka vägen till göteborgare som lever i utsatthet, och till våra verksamheter som Johanneskyrkan och den på Drottninggatan. Pengarna omsätts till mat för dagen för pensionärer, fotbollsskor till ensamstående mammors barn eller exempelvis till en barnfamilj som kan åka iväg till ett av våra sommarlovsläger.

Göteborgs stadsmission bygger hela sin verksamhet på donationer och är beroende av månadsgivare som ger bidrag.

– Det är fantastiskt att ett så stort band väljer oss. Det blir en medial uppmärksamhet kring den här typen av donationer som förhoppningsvis kan det leda till mer ringar på vattnet och fler samarbeten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS