Många av ofredandena som mannen misstänks för har skett på Rosa och Blå Express.
Många av ofredandena som mannen misstänks för har skett på Rosa och Blå Express. Bild: Anders Hofgren

Man häktad misstänkt för ofredanden på bussar

Den man som misstänks ha satt skräck i kvinnor på busslinjerna Blå och Rosa Express har häktats. Mannen greps i anslutning till en buss efter att en kvinna ringt polisen och uppgett att hon blivit utsatt.
Mannen misstänks nu för flera fall av ofredande.

ANNONS
|

Den senaste tiden ska en man ha gjort obehagliga närmanden mot en mängd kvinnor som åkt busslinjerna Blå och Rosa Express. GP har tidigare rapporterat om vittnesmålen och Västtrafik satte in särskilda trygghetsvärdar.

I lördags ska ytterligare en tjej ha blivit sexuellt ofredad på Rosa Express. Hon ringde polisen som mötte upp och grep mannen i anslutning till bussen.

Mannen är nu häktad på sannolika skäl misstänkt för totalt åtta fall av sexuellt ofredande eller ofredande.

– Han har sökt upp personer på bussen och det har varit oönskade kontakter. Det är väl det gemensamma tillvägagångssättet, säger kammaråklagare Moa Widjer.

ANNONS

Samtliga drabbade är kvinnor, i flera fall unga.

Den häktade mannen nekar till brott. Det meddelar hans advokat Anders Segerblom, som i övrigt inte vill uttala sig om fallet.

Kan bli tal om fängelsestraff

Den häktade mannen är i 25-årsåldern och förhållandevis okänd för polisen. Han har inte heller sagt särskilt mycket i de förhör som hållits.

– Vi vet inte så mycket om honom. Han ser inte ut att ha någon fast anknytning i Sverige och förefaller sakna bostad, säger Moa Widjer.

Hon har nu två veckor på sig att väcka åtal.

Kommer mannen genomgå en rättspsykiatrisk undersökning?

– Det är för tidigt att säga.

Ofredande är ett brott som oftast leder till böter för den som döms. I detta fall anser Moa Widjer dock att det kan bli tal om ett fängelsestraff.

– Eftersom många av målsägandena är väldigt unga. Det motiverar också frihetsberövandet, säger kammaråklagaren.

Kommer mannen förbli häktad?

– Det måste alltid omprövas, men det är ju arbetsplanen.

ANNONS