Liseberg öppnar nytt musikområde

I vår öppnar Liseberg ett nytt musik- och nöjesområde med scener och restauranger inne på nöjesparken. Totalt ska en satsning på scen, restaurang och publikfaciliteter kosta över 80 miljoner kronor.

ANNONS
|

Det nya området ska heta Hamnområdet och 32 miljoner kronor ska investeras i scen, restaurang och publikfaciliteter i det nya området runt Hamnkrogen.

En del av nöjesområdet ska vädersäkras med stora markiser. Det ska även finnas två nya utomhusbarer och antalet sittplatser ska tredubblas.

Miljön ska påminna om Nyhavn i Köpenhamn med mat och livemusik.

– Vi försöker göra olika saker för olika gästsegment. Förra året var det ungdomar, nästa år är det mindre barn med kaninlandet och i år kan man säga att vi har satsat lite extra på den vuxna publiken. Det är den naturliga cykeln som vi jobbar med, säger Andreas Andersen, vd på Liseberg.

ANNONS

10 miljoner läggs på akustikförbättringar och ljud- och ljusteknik i byggnaden och övriga pengar läggs på bland annat ombyggnationer i samband med Stora Scenen och förbättringar av publikområden i parken.

I sommar kommer ett 40-tal konserter hållas på den nya Lilla Scenen.

– Musik är en viktig byggsten för Liseberg. Det är en viktig del och en mötesplats för göteborgarna, vi har många gäster som besöker parken för att lyssna på musik, säger Andreas Andersen.

Hamnområdet öppnar i samband med Lisebergs vårpremiär i april.

– Det blir närmare en festivalstämning i Hamnområdet under konserterna. Vi har testat det här konceptet som en del av Stay out west för några år sedan och insåg att resultatet blev väldigt bra, säger Per Alexanderson, underhållningschef på Liseberg, i pressmeddelande.

Hamnkrogen: 160 sittplatser inne + 70 ute

Skeppsmagasinet: 100 sittplatser inne + 150 ute

Spökbaren: 75 sittplatser inne + 40 ute

Polketten med Lilla Scenen: 750 ståplatser under tak och totalt 3500 i hela området.

ANNONS