Nu försvinner Karelska konsulatet. Den förfallna gamla ladan i Majorna har rört upp känslor i området. "Vi vill bara att huset ska rivas", sade Martin Fredholm i bostadsrättsföreningen Klippans styrelse i fjol till GP.
Nu försvinner Karelska konsulatet. Den förfallna gamla ladan i Majorna har rört upp känslor i området. "Vi vill bara att huset ska rivas", sade Martin Fredholm i bostadsrättsföreningen Klippans styrelse i fjol till GP. Bild: Mia Höglund

”Karelska konsulatet” kommer rivas bort innan midsommar

I flera år har grannarna klagat över nedskräpning och att platsen har varit otrygg med samlingar av människor som dricker och stökar i området vid Klippan. Nu kommer beskedet att rivning sker "troligtvis i veckan.”

ANNONS
|

De boende och intressenter i området har redan fått information om att fastigheten ska rivas.

– Det stämmer, det kommer ske ganska i närtid, troligtvis den här veckan, säger Ewa Vasilis, förvaltare på Klippan Kulturfastigheter om beslutet som Göteborg Direkt var först med att rapportera om.

Hon berättar att det har varit allt för mycket bråk kring fastigheten och att företaget till slut har fått ett rivningslov från kommunen, vilket möjliggjort deras beslut att agera efter många års klagomål från boende i området.

– Det är väl bra att vi fått det, det blir trevligt för alla som bor där, säger Ewa Vasilis, som dock inte vill säga när exakt rivningsarbetet drar igång.

ANNONS

Även de som brukar samlas och vistas på området där har kontaktat företaget för att få behålla huset. Men det har inte betytt lika mycket som grannarnas protester kring problemen.

– Vi försöker värna dem som bor där, säger Ewa Vasilis, om vems intressen man har sett till.

Ett område som dragits med problem länge

Tidigare har GP skrivit flera artiklar om hur boende i området klagat över nedskräpning och att det samlas grupper av människor som dricker i området. Otryggheten i området

"Det skapar en otrygghet. Våra barn vågar inte gå förbi här. De som är här blir, som folk blir när de är påverkade, lite distanslösa”, förklarade Martin Fredholm för GP i fjol.

Han sitter i styrelsen för den närliggande bostadsrättsföreningen Klippan och även i gruppen Trygg i Klippan.

Det var 2003 som den röda ladugården brann och lämnade kvar enbart ett litet hörn rödmålad träbyggnad. Byggnadsresten ligger i Klippans kulturreservat som påminner om när livet i den delen av hamnen såg helt annorlunda ut. Utöver Kungsladugård har där också funnits sockerbruk, tullar och bryggeri. Som ägare till tomten står i dag Klippan kulturfastigheter AB.

Enligt Ewa Vasilis finns inga exakta planer på vad som ska ersätta fastigheten vid Klippan just nu. Men besked kan komma efter sommaren.

ANNONS

– Vad som ska hända framöver, det vet vi inte i nuläget, säger hon.

LÄS MER:Arbetet med ”konsulatet” i Kungsladugård kan påbörjas nästa år

LÄS MER:Göteborgsk ironi på låg nivå

LÄS MER:Kungsladugård har blivit ”konsulat” för missbruk

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS