Skyskrapan blir en del av det nya området Karlavagnsplatsen på Lindholmen.
Skyskrapan blir en del av det nya området Karlavagnsplatsen på Lindholmen.

Jätteintresse för att bo i Karlatornet

ANNONS
|

Intresset har varit enormt. Efter en vecka hade 3500 personer hört av sig och nu har det gått nästan tre månader.

- Jag vet inte hur många mejl och telefonsamtal jag får varje vecka men det är många tusen anmälningar vi har fått in hittills, säger Niklas Berntzon, vd på Eklund Stockholm New York som inom kort öppnar kontor i Göteborg.

Intresset är stort men än så länge har de inte börjat boka in köpare för lägenheterna. Och fortfarande kommer inga spadtag tas förrän 70 procent av köpen är spikade.

Så det finns en risk att bygget inte blir av?

ANNONS

- Med tanke på det enorma intresset så skulle jag våga satsa en ganska rejäl slant på att de verkligen kommer att byggas, säger han.

Läs också: Karlatornet tvingar bort Bandidos

Det är 550 obyggda lägenheter som är till salu i en skyskrapa där de tio första våningarna kommer inrymma hotell. Byggnaden kommer också att ha gym, spa, biograf och man diskuterar ett allmänt utrymme på taket. Konceptet har lockat olika köpare.

- Det här ses som ett bättre alternativ till att bo på hotell eftersom man kan ha sin privata lägenhet men samtidigt service från hotellet. Vi har över 1000 anmälningar från utanför Göteborg, säger Niklas Berntzon.

Både lägenhetstyp och pris kommer att variera och enligt Eklund Stockholm New Yorks arbetshypotes kan priserna hamna på runt 50-55 000 per kvadratmeter på de lägre våningarna, och på det tredubbla för de mer exklusiva bostäderna högre upp.

- Priserna är inte satta ännu så det är inget bestämt. Det kommer att variera ganska mycket, säger Niklas Berntzon.

Det är byggkoncernen Serneke som är initiativtagarna till den 266 meter höga skrapan. Enligt dem är det ungefär 70 procent av de intresserade som vill ha två- eller trerumslägenheter. Och just nu så pågår diskussioner med kommunen om detaljplanerna.

ANNONS

- Förhandlingarna pågår för fullt, säger koncern-vd, Ola Serneke.

När går startskottet för bygget är det tänkt?

- Målet är att börja bygga runt årsskiftet 2016-2017 i samband med att detaljplanen vinner laga kraft.

Fakta: Karlatornet

Ritat av Skidmore, Owings och Merrill. Kända för bland annat världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai.

Tornet blir 266 meter högt.

Skrapan planeras stå klar 2019.

ANNONS