Det är ovanligt kallt för årstiden, enligt SMHI.
Det är ovanligt kallt för årstiden, enligt SMHI. Bild: Thommy Tengborg/TT

Inga tecken på varmare väder

Låga temperaturer och regn. Vädret i slutet av mars är ovanligt kallt för sin årstid – och än så länge verkar värmen inte vara på väg till Västkusten.
– Det är ett bakslag helt enkelt, säger SMHI:s tjänstgörande meteorolog Linnea Rehn Wittskog.

ANNONS

I slutet av februari blev det officiellt vår i Göteborg – men i morse möttes göteborgarna på parkeringsplatserna med skrapor i händerna. Trots den meteorologiska våren har temperaturerna varit lägre än vanligt i slutet av mars.

– Just nu ligger ett lågtryck strax söder om Finland och trycker ner kalla nordliga vindar och ishavsluft över Skandinavien, säger Linnea Rehn Wittskog på SMHI.

På flera håll snöade det i Göteborg under söndagen. Och på måndagsmorgonen låg temperaturerna fortfarande en bra bit under nollan.

– Än så länge kan vi inte se att det väntar någon jättevårvärme. Nu närmast kommer det fortfarande vara kalla nätter och enstaka plusgrader dagtid. Ser man framåt under veckan kommer det fortsätta vara kallt och lite under det normala, säger Linnea Rehn Wittskog.

ANNONS

”Ett bakslag”

På torsdagen och fredagen väntar något mildare väder. Men lagom till dess kommer också regnet.

– Man kommer inte precis uppleva det som varmt och skönt då. Sedan blir det lite kallare och soligare till helgen igen.

Men att vintern skulle vara tillbaka är det inte tal om.

– Vi tar inte tillbaka den så. Har våren väl kommit fortsätter vi att säga att det är meteorologisk vår. Det är ett bakslag helt enkelt, säger Linnea Rehn Wittskog.

LÄS MER:Våren har kommit till Göteborg

LÄS MER:Så påverkas vi människor av kylan

LÄS MER:Därför är det så kallt

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS