Fler bussar ska bli mer miljövänliga i Göteborg.
Fler bussar ska bli mer miljövänliga i Göteborg.

Här är bussarna som elektrifieras i sommar

I sommar kommer kollektivtrafiken i Göteborg att bli ännu grönare. Då sätter Västtrafik in nya 78 elbussar på 12 busslinjer. "Vi är glada att kunna erbjuda moderna och bekväma bussar för våra resenärer”, skriver Attila Ungvari, Affärschef för stadsbusstrafiken på Västtrafik i ett pressmeddelande.

ANNONS

I sommar kommer 78 nya elbussar att sättas in i kollektivtrafiken i Göteborg. Det är en del av Västtrafiks satsning på att göra samtliga stadsbussar elektrifierade.

Redan nu har Västtrafik flest elektriska bussar i Norden men till 2030 beräknas alla 700 stadsbussar köras på el.

"Vi är glada att kunna erbjuda moderna och bekväma bussar för våra resenärer. Vi tror att både passagerare och boende nära linjerna kommer att upptäcka att elbussarna är mycket tystare än tidigare modeller. Samtidigt får våra förare en bättre arbetsmiljö”, skriver Attila Ungvari, Affärschef för stadsbusstrafiken på Västtrafik i ett pressmeddelande.

Men det sker fler förändringar i kollektivtrafiken i sommar. Från den 13 juni är det sommartider som gäller och en del linjer får en ny tidtabell och kör andra vägar. De vägarbeten och ombyggnationer som sker i Göteborg kan också påverka.

ANNONS

Västtrafik uppmanar sina resenärer att kolla upp sin resa på Vasttrafik.se eller appen Västtrafik To Go.

Linjer som elektrifieras i Göteborg under sommaren 2022

16X Lindholmen – Centralstationen

17 Tuve – Björkekärr – Östra Sjukhuset

69 Gamlestads torg – Östra Sjukhuset

71 Gunnilse – Hjällbo – Angered C

73 Angered Centrum – Gårdsten

74 Angered Centrum – Bergsjön

75 Angered Centrum – Lövgärdet

76 Angered Centrum – Rannebergen – Angered Centrum

77 Angered Centrum – Lövgärdet

78 Eriksbo – Hjällbo – Gamlestads Torg

159 Bergsjön – City – Volvo Torslanda

167 Gamlestads Torg – Lexby

LÄS MER:Sänk biljettpriserna – så kan fler välja bort bilen

LÄS MER:Spårvagnarna får tillfälliga skyltar – så mycket kostar de

LÄS MER:Västtrafik köper 20 nya långa spårvagnar

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS