Här åker vännerna vattenskoter – utanför Coop Kållered

Ovädret Hans har orsakat flera översvämningar i Göteborgsområdet under tisdagen. Då tog syskonen Nea och Robin Larsson tillfället i akt och tog en tur med vattenskotern – utanför Coop Kållered.
– Man måste passa på när det väl regnar över liksom, säger Nea Larsson.

ANNONS
|

Nea Larsson bor en bit utanför Kållered och ängarna i området hade svämmat över till följd av regnovädret. Därför fick hon, brodern Robin Larsson, och deras vänner idén att ta vattenskotern på en tur ute på ängarna under tisdagseftermiddagen.

Men idéerna slutade inte där.

– De åkte runt och letade översvämningar, säger Nea Larsson.

E6:an har svämmats över i höjd med Kålleredsmotet, och vägen stängdes därför av under tisdagen. Samtidigt är gångtunneln mellan Coop och Sängjätten i Kållered också helt översvämmad. Det passade perfekt för vännernas planer.

– Man måste passa på när det väl regnar över liksom, säger Nea Larsson.

ANNONS

Det är dock inte första gången som vännerna har tagit tillfället i akt när vägarna svämmat över, men det är första gången som de använt sig av vattenskotern.

– Vi åkte gummibåt sist, vattenskotrarna är nyköpta, säger Nea Larsson.

Robin Larsson berättar för GP:s fotograf på plats att han blev väldigt kall när han körde.

Han fick vara försiktig eftersom det inte var djupt på alla platser i vattnet. Men han känner sig nöjd med upplevelsen, och över att man kan ha lite kul i ovädret.

Nu väntar en varm dusch, berättar Robin.

LÄS MER:Fyra år efter kaoset: nu svämmas Kållered över igen

LÄS MER:Matilda trotsar regnet – enda eleven på simskolan

LÄS MER:SMHI: Så länge stannar ovädret över Göteborg

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS