Explosion på restaurang i natt

En explosion inträffade under natten på en restaurang i Linnéstaden i Göteborg. Polisen larmades av flera personer men det är fortfarande oklart vad som exploderat. Under morgonen anhölls fyra personer av åklagare.

ANNONS
|

Det var strax efter klockan 01 under natten till onsdagen som polis och räddningstjänst larmades till en restaurang i Linnéstaden i centrala Göteborg. Flera personer hade då hört en kraftig smäll i området.

Väl på plats visade det sig att något exploderat inne på restaurangen, men under morgonen var det fortfarande oklart exakt vad.

– Det är något som har exploderat, det är inte en gasflaska eller så, utan något har lagts där inne eller så har det kastats in något. Men vad det är vet vi inte ännu, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen region Väst och fortsätter:

ANNONS

– Vad jag förstår så är det inget naturligt, utan någon har gjort att det exploderat.

Fyra anhållna

Polisen utreder händelsen som allmänfarlig ödeläggelse. I samband med utryckningen stannade polisen en bil på väg från platsen för kontroll.

– Nu avvaktar vi den tekniska utredningen för att se om det finns spår som kan binda dem till brottet, säger polisen presstalesperson Christer Fuxborg.

Personerna fick sedan följa med till polisstationen för vidare utredning. Under morgonen hade fyra personer anhållits av åklagare.

Ingen skadad

Ingen person ska ha skadats i samband med explosionen.

– Ingen person ska vara skadad, det var stängt när det hände. Det ska inte vara några större materiella skador om jag förstår det rätt, säger Johan Ljung.

Tekniker har varit på plats under natten för att analysera vad som kan ha orsakat explosionen.

– Utredningen fortgår, nu ska vi lägga pussel med det som teknikerna har kommit fram till, säger Johan Ljung.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS