Nyårsnatten kunde ha slutat roligare och varmare för de kroggäster i Göteborg som bestals på sina jackor.
Nyårsnatten kunde ha slutat roligare och varmare för de kroggäster i Göteborg som bestals på sina jackor. Bild: Anna von Brömssen

Exklusiva jackor stals från krogens garderob under nyår

Minst tio exklusiva jackor stals ur garderoben på Le Pain Francais på Avenyn under nyårsnatten. Ett av plaggen uppges ha kostat 10 000 kronor.

ANNONS
|

Hemgången efter nyårsfirandet blev kylslaget för de gäster som undan för undan upptäckte att deras ytterkläder var borta.

Stölden från restaurangens garderob skedde under natten mot nyårsdagen.

– Vi har fått in ett tiotal anmälningar och räknar med att antalet kan öka. En förundersökning har inletts, säger Ulla Brehm, presstalesperson vid polisen.

Handlar om stora värden

Totalt handlar det om stora värden enligt polisen.

– Samtliga jackor som stals var exklusiva – den eller de som ligger bakom har säkert haft koll på värdet och vetat vilka plagg de skulle ta – och vilka som skulle ratas. En av de stulna jackorna uppges ha kostat 10 000 i inköp, säger hon.

ANNONS

Garderoben var bemannad under nyårsfirandet.

– Vi kommer att titta närmare på omständigheterna, bland annat när det gäller ansvarsfrågan för de inlämnade plaggen, säger Ulla Brehm.

Polisen har ingen misstänkt för jackkuppen.

Samuel Samuelsson, ägare av bolaget som driver restaurangen bekräftar att en polisutredning pågår.
Samuel Samuelsson, ägare av bolaget som driver restaurangen bekräftar att en polisutredning pågår. Bild: Stefan Berg

Samuel Samuelsson står bakom bolaget som äger restaurangen. Han har informerats om att en polisutredning om jackstölderna pågår men har inga detaljer kring händelsen.

– Jag fick detta till mig nyss, så jag känner inte till vad som hänt. men det pågår en polisutredning och vi låter den köra på så får vi se vad som är vad, säger Samuel Samuelsson.

Han säger att garderoben var bemannad och att den drivs i egen regi.

– Det stämmer. Det är krogen som driver garderoben, så vi ska självklart gå till botten med händelsen, säger Samuel Samuelsson.

ANNONS