Genrebild.
Genrebild. Bild: JANERIK HENRIKSSON / TT

Elev skadad efter fallolycka på en skola i Göteborg

En lågstadieelev vårdas för livshotande skador efter en fallolycka på en skola på Hisingen. Flera medier rapporterade till en början om att pojken avlidit, men han uppges nu alltså vara vid liv. Det blev ett missförstånd mellan skolan och vårdnadshavarna på grund av en ”språkförbistring”.
– Det är jätteilla. Självklart, säger Marie Åhman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen.

ANNONS

Under onsdagen inträffade en fallolycka på en kommunal grundskola på Hisingen. Flera elever och en rastvaktspersonal på skolan ska ha bevittnat händelsen och skolan tillkallade ambulans.

Grundskoleförvaltningen i Göteborg fick sedan information om att eleven avlidit, och bekräftade även detta för flera medier på torsdagsförmiddagen. Bara minuter senare kom ny information, eleven är vid liv.

– Det har blivit felkommunikation på grund av språkförbistringar. Vi vet inte hur tillståndet för eleven är men vi har fått information nu om att eleven finns på sjukhus och är vid liv. Vi väntar på information från läkare nu exakt hur det ser ut, säger Marie Åhman, kommunikationschef på grundskoleförvaltningen.

ANNONS

Hon berättar att hon fick information av skolan om att barnet dött, och att skolan pratat med barnets anhöriga. Det var där det blev en ”språkförbistring”.

Vårdas för livshotande skador

Nu informerar skolan elever och personal om att barnet lever. Men han vårdas just nu på sjukhus.

– Det uppgifterna vi har är att pojken vårdas på sjukhus för livshotande skador, i samband med incidenten på skolan, säger Ingrid Fredriksson vid Sahlgrenskas presstjänst på torsdagen.

På fredagsmorgonen är läget oförändrat, och skadorna alltså fortsatt livshotande.

Utredning har inletts

Skolan har kontakt med barnets anhöriga, enligt Marie Åhman. Det kommer även gå ut med information internt om att det blivit fel i kommunikationen och Marie Åhman ringer runt till de medier hon pratat med.

Hur allvarligt är detta, att ni gick ut med felaktig information om att en elev är död?

– Det är jätteilla. Självklart. Sedan är det så att det förekommer språkförbistring ibland. Det var självklart väldigt mycket känslor inblandade, och då kan det bli fel.

Hon tillägger att alla har agerat med största välvilja.

Fallolyckan ska inträffat på skolans område – eller i nära anslutning till skolans område. Under torsdagen ska elevhälsan finnas på plats för att stötta elever och även företagshälsovården har kontaktats, uppger Marie Åhman.

ANNONS

– Vi på förvaltningen har påbörjat en utredning kring vad som har inträffat och hur det kunde inträffa, säger Marie Åhman.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS