Städning i Götatunneln. Arkivbild.
Städning i Götatunneln. Arkivbild.

Efter förseningar och felaktig gjutning – Götatunneln är öppen

I nästan ett år har Götatunnelns norra tunnelrör varit stängt. Nu har det öppnat för trafik i båda riktningar – ett glädjande besked för många trafikanter.
– Det är som natt och dag här nu. Inga bilar i korsningen, inga köer, ingenting, säger Jonas Wass, som jobbar på ett närliggande bygge, till P4 Göteborg.

ANNONS
|

Tunneln skulle egentligen ha öppnat helt för ungefär ett halvår sedan. Men inte långt före utsatt datum upptäckte man att den sista gjutningen gått fel. Öppnandet blev därmed försenat.

Arbetet var redan då försenat, något som skett vid flera tillfällen. Bland annat på grund av att Trafikverket inte har fått bedriva nattarbete i tunneln.

Tidigt på måndagsmorgonen var det dock dags att öppna upp hela Götatunneln för trafik, efter ett års arbete.

LÄS MER:Skadan mindre än befarad i Götatunnelns sista gjutning

Syftet med arbetet har varit att förstärka tunneln inför bygget av Västlänken, som passerar ovanpå tunneln på två platser.

Det norra tunnelröret var därför stängt i ett knappt år. I stället har trafiken fått dubbelriktas i det södra röret. Något som nu alltså är historia, då båda rören trafikeras som vanligt.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS