Dödsolycka i hamnen

En man har dött i samband med ett arbete i Energihamnen i Göteborg. Enligt polisen ska mannen ha klämts mellan en båt och en bro. Polisen utreder händelsen som en arbetsplatsolycka.
– Det är väldigt tragiskt, säger Stefan Strömberg, pressansvarig på Göteborgs hamn AB.

ANNONS
|

Räddningspersonal larmades om händelsen strax före klockan 10.00 på måndagsförmiddagen.

Mannen som klämdes kördes därefter i ambulans till sjukhus, där man kunde konstatera att han avlidit av sina skador. Polisen har nu spärrat av platsen för en teknisk undersökning och händelsen kommer nu att utredas som en arbetsplatsolycka med dödlig utgång. Mannens närmast anhöriga är underrättade.

– Eftersom att han är på plats och utför ett arbete utreds det som en arbetsplatsolycka. Vi kommer nu att dokumentera alla omständigheter för att se om det är något som försummats i säkerheten, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Hamnen: Försöker få ett grepp om läget

Stefan Strömberg är pressansvarig för Göteborgs hamn AB och berättar att den omkomne mannen arbetade åt en entreprenör som genomförde besiktningsarbeten på uppdrag av Göteborgs hamn AB, ett arbete som nu har nu avbrutits.

ANNONS

– Polisen är där och gör en utredning och det vi gör nu är att se till att de har alla förutsättningar och hjälper till på alla sätt som vi kan för att de ska kunna göra sitt jobb. Vi hjälper också entreprenören med den hjälp de behöver när det gäller stöttning på olika sätt, säger Stefan Strömberg.

Han berättar att Göteborgs hamn tankar går till den drabbade mannens familj och andra anhöriga.

– Det är väldigt tragiskt, säger Strömberg.

Polisens arbete vid platsen påverkar i nuläget inte den övriga driften i hamnen.

– Som jag förstår det har det inte stoppats något annat arbete än det besiktningsarbetet som pågick. Det som inträffade hände ganska långt ut i ytterhamnarna. Men vår prioritet är inte att arbeten ska kunna fortsätta utan att polisen ska få de bästa förutsättningarna att kunna göra sitt jobb. Vi håller själva på att samla in information och försöker få ett grepp om läget, säger Stefan Strömberg.

ANNONS