Därför stod det två stora mammutar i Göteborg

På Gustaf Adolfs torg stod två stora mammutar uppställda på torsdagen. Många förbipasserande stannade till för att fota den utrotade arten.
– De symboliserar hotet mot andra arter, säger Daniel Wilke, på stiftelsen Perfect world foundation som arrangerade en gala under kvällen.

ANNONS
|

På torsdagskvällen arrangerades en gala av Perfect world foundation för att dela ut ett hederspris till Prins Albert II av Monaco. Han tilldelades priset för sitt engagemang och arbete för att sprida kunskap om att rädda våra hav och minska effekterna av klimatförändringar.

Galan arrangerades på Börsen vid Gustaf Adolfs torg och förbipasserande kunde redan under eftermiddagen se två stora mammutar stå placerade på torget.

– Mammutar är en utrotad art och de symboliserar helt enkelt hotet mot djur och natur, säger Daniel Wilke som är managing director på Perfect world foundation.

Hur tror du besökarna uppfattar mammutarna?

– Det står jättemycket människor och tar kort på dem. Jag tror all den typen av symbolik når fram. Alla älskar djur men det är få som engagerar sig så jag hoppas att det här kan väcka ett engagemang.

ANNONS

LÄS MER:Här släpper prins Albert ut en and i Göteborg

Flera personer fotograferade mammutarna på deras tur till Gustaf Adolfs torg.
Flera personer fotograferade mammutarna på deras tur till Gustaf Adolfs torg. Bild: Patrik Lindgren
ANNONS